Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016: Τρομακτική και άκρως επικίνδυνη για τους αθλητές η ρύπανση των υδάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολυμπιακοί Ρίο 2016: Τρομακτική και άκρως επικίνδυνη για τους αθλητές η ρύπανση των υδάτων (ΒΙΝΤΕΟ)
27/07/2016 - 17:48

Στο Ολυμπιακό Χωριό του Ρίο έχουν ήδη φτάσει και προετοιμάζονται εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν σε λίγες μέρες, οι περισσότερες ομάδες των χωρών που συμμετέχουν.

Αρκετές ομάδες έχουν κάνει τρομερές καταγγελίες για την κατάσταση που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις, την ώρα που κορυφαία ειδησιογραφικά πρακτορεία κάνουν λόγο για τρομακτική μόλυνση στα νερά του Ρίο.

Οι διοργανωτές είχαν υποσχεθεί πως όσο πλησιάζει η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η ποιότητα των νερών θα βελτιώνεται, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Η μόλυνση βρίσκεται στα χειρότερα επίπεδα των τελευταίων ετών και κινδυνεύουν ακόμα και οι ζωές των αθλητών που θα βουτήξουν μέσα.

"Έχουμε αηδιάσει από την κατάσταση που βρήκαμε. Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας και περιμένουμε", δήλωσε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας sailing της Ισπανίας.

"Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος, κυριολεκτικά θα κολυμπήσουν μέσα στα σκ@τ@ ρισκάροντας να πάθουν σοβαρές μολύνσεις. Είναι λυπηρό και ταυτόχρονα τρομακτικό", πρόσθεσε γιατρός που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα.

Σχετικά Θέματα:

Ριο 2016: Αυτή είναι η ελληνική Ολυμπιακή ομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ