Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Ο γάμος του Κασσελάκη είναι βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας

 
Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Ο γάμος του Κασσελάκη είναι βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας

Ενημερώθηκε: 25/12/23 - 01:36

Βόμβα στα  θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας που είναι η οικογένεια χαρακτήρισε τον γάμο του Στέφανου  Κασσελάκη με τον Ταϊλερ , ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος σε συνεντευξή του στον "Εθνικό Κήρυκα":

Ο γάμος του κ.Κασσελάκη είναι "βόμβα στα θεμέλια του κύτταρου της ελληνικής κοινωνίας που είναι η οικογένεια.Ο συγκεκριμένος κύριος ήλθε στην Ελλάδα μέσα από μία διαδικασία ενός κόμματος, κατέστη πρόεδρος αυτού του κόμματος και μέσα από τον τρόπο με τον οποίον εμφανίσθηκε μέσα στην ελληνική κοινωνία ήταν μια στάση για να οδηγήσει και να σπάσει τα υφιστάμενα ταμπού. Το πρόβλημα της Εκκλησίας δεν είναι το ταμπού, αλλά ότι αυτή τη στιγμή διακυβεύεται, αμφισβητείται, διαλύεται ο θεσμός της οικογένειας", ανέφερε.

Ο κ. Χρυσόστομος προέβλεψε οτι  ο γάμος για τα ομόγυλα ζευγάρια θα κατοχυρωθεί άμεσα: «Νομίζω ότι αυτό θα κατοχυρωθεί νομοθετικά, είναι θέμα χρόνου, αλλά θεωρώ ότι φέρει αρκετούς κλυδωνισμούς στην κοινωνική συνοχή, στην ενότητα του κόσμου και κυρίως θα αναγκασθεί η Εκκλησία με έναν επίσημο τρόπο, όπως είναι το Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, να αντισταθεί εκφράζοντας το πραγματικό περιεχόμενο της διδασκαλίας της Εκκλησίας και το τι είναι οικογένεια, ποιος ο θεσμός της οικογένειας και το ποίος είναι ο ρόλος των γονέων σε σχέση με τα παιδιά, αλλά και η σχέση των παιδιών σε σχέση με τους γονείς».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απατώντας σε άλλη ερώτηση για τη κατάσταση αφήνει ο χρόνος που εκπνέει την Εκκλησία της Ελλάδος και την ελληνική κοινωνία γενικότερα υποστήριξε: "Επειδή τα θέματα που αφορούν την Εκκλησία και την Πολιτεία στο χώρο της Ελλάδος είναι συνάλληλα, συνεργαζόμενα και το ένα περιχωρείται από το άλλο, θεωρώ ότι τα προβλήματα του κόσμου πρέπει και είναι να καταστούν και προβλήματα της ίδιας της Εκκλησίας. Το πρώτο σημαντικό στοιχείο που βιώνει η ελληνική κοινωνία σήμερα είναι η βία, η ενδοοικογενειακή, η κοινωνική, η οπαδική, η βία η οποία καθορίζει τις διανθρώπινες σχέσεις μεταξύ τους, αλλά και ακόμα και ο βιασμός της φύσεως όταν πλέον αναπτύσσεται τάση αμφισβήτησης της οικογένειας ως ενός πυρήνα σχέσεων ετεροφύλων και όχι ομοφύλων όπως κάποιοι επιδιώκουν να εφαρμόσουν. Η Εκκλησία, λοιπόν, πρέπει και το κάνει νομίζω, να δίνει πάντοτε εκείνο το στίγμα το οποίο έχει τη βάση του στη Χριστιανική διδασκαλία, στο μήνυμα του Ευαγγελίου και που έχει καθιερωθεί, έχει δοκιμασθεί κι έχει εμπεδωθεί μέσα στην Παράδοση των Πατέρων της Εκκλησίας".

Ο κ.Χρυσόστομος σχολίασε και το "φαινόμενο του Γεροντισμού, που κυριολεκτικά γέμισε η Ελλάδα με τις γνωστές προφητολαγνείες και μελλοντολογίες, περιφορές εικόνων, λειψάνων και αντικειμένων, ακόμα κάστανου": «Αυτά είναι υποκατάστατα μιας θρησκευτικότητος όπου λείπει η κανονική πίστη και κατανοείται από όλους αυτούς ως θρησκοληψία, μαγεία. Λείπει η έννοια της κοινωνίας των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και οδηγεί τον άνθρωπο να εξαρτάται από ένα πρόσωπο, τον «Γέροντα». Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος επειδή αισθάνεται ανασφαλής αναζητά μία προστασία μεταφυσική σε όλους αυτούς τους παρατρεχάμενους μιας λανθασμένης πλασματικής θρησκευτικότητος που όμως δεν είναι η αλήθεια. Κι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά την Εκκλησία διότι στα αμέσως επόμενα χρόνια η Εκκλησία θα βιώσει τέτοιου είδους εκφράσεις και εκφάνσεις που θα τείνουν να την υποκαταστήσουν.Υπάρχει ανάγκη κατήχησης του κόσμου. Θα πρέπει να ξαναγράψουμε μια κατήχηση της Εκκλησίας με ένα σύγχρονο λόγο και σύγχρονη παραστατικότητα, που ο άλλος θα διαβάζει και θα κατανοεί τί σημαίνει να πιστεύει στον Χριστό και να είναι μέλος της Εκκλησίας Του».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ