25.000 κεραυνοί «χτύπησαν» τη Βόρεια Ελλάδα σε 12 ώρες

 
25.000 κεραυνοί «χτύπησαν» τη Βόρεια Ελλάδα σε 12 ώρες

Ενημερώθηκε: 23/08/16 - 13:17

Πάνω από 25.000 κεραυνοί ''έπεσαν'' σε διάστημα 12 ωρών, από χθες το μεσημέρι μέχρι και τα μεσάνυχτα, στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα 17.000 από αυτούς έπληξαν την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία! Η Βόρεια Ελλάδα ένιωσε για τα καλά την απότομη αλλαγή του καιρού, μέσα στο καλοκαίρι, αφού όσα υποστήριξε στο www.praktoreio-macedonia.gr ο μετεωρολόγος του ΕΛΓΑ στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" Μιχάλης Σιούτας είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις καταγραφές του ανιχνευτή κεραυνών-αστραπών, οι περισσότεροι κεραυνοί έπεσαν στην Πέλλα σε τμήματα της Ημαθίας και στη Δυτική Μακεδονία, στη Φλώρινα και στην Κοζάνη. Η ασυνήθιστα μεγάλη δραστηριότητα κεραυνών οφείλεται στα μεγάλα ύψη που εκτείνονται οι καταιγίδες στην ατμόσφαιρα, γεγονός στο οποίο συνέβαλαν οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες δημιουργώντας συνθήκες αυξημένης ατμοσφαιρικής αστάθειας», τόνισε ο κ. Σιούτας.

κεραυνός έπεσε σε σπίτι

Σε χωριό της Κοζάνης με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά.

Χαλάει ο καιρός - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με ανέμους

Χαλάει ο καιρός από σήμερα Τρίτη. Η μεταβολή του καιρού ξεκίνησε ήδη από τα βόρεια και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, από αύριο, Τρίτη, θα επηρεαστούν η Μακεδονία, η Ήπειρος και σταδιακά τα νησιά του Ιονίου, η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα.

Την Τετάρτη κακοκαιρία θα έχουν τα Ιόνια Νησιά, η Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Ήπειρος και η Θεσσαλία.

Παράλληλα θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση των ανέμων, που θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρξει και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Προειδοποίηση προς ναυτιλλομένους για την ανάγκη αυξημένων μέτρων απευθύνει το Λιμενικό Σώμα, λόγω της αναμενόμενης αλλαγής του καιρού σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη βάσει της πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας: «Κούρεμα» μισθών για εξόφληση δεδουλευμένων

Στο ειδώλιο γιατρός που έκανε έκτρωση σε 13χρονη

Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα 23/8 τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Πανελλήνιες 2016: Μέσα στη βδομάδα η ανακοίνωση των βάσεων