Ονομασία ΠΓΔΜ: Νέα πρόκληση από τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων

 
Ονομασία ΠΓΔΜ: Προκλητικός ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ αφού "άδειασε" εκ νέου τον διαπραγματευτή του: "Ήμασταν και θα είμαστε Μακεδόνες"

Ενημερώθηκε: 19/01/18 - 17:56

Η εκκρεμότητα της ονομασίας της FYROM, εξελίχτηκε σε ιδιαιτέρως σύνθετο πρόβλημα με αρνητικές παραμέτρους, έτσι ώστε, υπάρξει, δεν υπάρξει λύση, χαμένη θα είναι και στις δυο περιπτώσεις η Ελλάδα, αφού οι Κυβερνήσεις, διαχρονικά, επέλεξαν εσφαλμένες διπλωματικές τακτικές που οδήγησαν στο σημερινό οδυνηρό αδιέξοδο.

 Μάθιου Νίμιτς

Την ίδια στιγμή από την πλευρά των Σκοπίων, ενώ υπάρχει θέληση να βρεθεί λύση, αλλά προσαρμοσμένη στα δικά τους μέτρα , οι προκλήσεις συνεχίζονται, αφού στηριζόμενοι και στον ειδικό διαμεσολαβητή ο οποίος στη συνάντηση με τους διαπραγματευτές Ελλάδας και ΠΓΔΜ δήλωσε ότι μια λύση δίχως το όνομα «Μακεδονία» δεν είναι ρεαλιστική, επιμένουν να προκαλούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Σκοπιανό: Κάλεσμα από τον γ.γ. του ΝΑΤΟ για... ρεαλισμό της ΠΓΔΜ!

Ήταν η σειρά του Σκοπιανού ΥΠΕΞ Νικολά Ντιμιτρόφ να δυναμιτίσει το κλίμα περαιτέρω, τονίζοντας σε δηλώσεις του ότι το ενδιαφέρον τους εστιάζεται «στη διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας», καθώς «ήμασταν και θα είμαστε «Μακεδόνες».

Άδειασε ξανά τον διαπραγματευτή της πΓΔΜ

Την ίδια στιγμή εξέφρασε την έκπληξή του για τις δηλώσεις του εκπροσώπου της πΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτές έγιναν περισσότερο για «εσωτερική κατανάλωση».

Ο Βάσκο Ναουμόφσκι τοποθετήθηκε εκπρόσωπος της πΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ από την προηγούμενη κυβέρνηση, εκείνη του VMRO-DPMNE, στην οποία μάλιστα ένα διάστημα είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ονομασία ΠΓΔΜ: Οι τρεις φάσεις για την υλοποίηση της συμφωνίας

Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, ανέφερε ακόμη ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει σύντομα συνάντηση των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της πΓΔΜ.

Τέλος, σημείωσε ότι η χώρα του «δεν έχει την πολυτέλεια να απολέσει και αυτή την ευκαιρία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας», καθώς, όπως υποστήριξε, η επίλυση του καυτού αυτού προβλήματος θα λειτουργήσει καταλυτικά προκειμένου η πΓΔΜ να βγει από την απομόνωση και να προσεγγίσει την ΕΕ όπως και να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ.