Εσείς τι θα φάτε σήμερα; «Κοχύλια» γεμιστά με κοτόπουλο

 
Εσείς τι θα φάτε σήμερα; «Κοχύλια» γεμιστά με κοτόπουλο

Ενημερώθηκε: 13/07/17 - 14:27

Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι ότι τρώγεται και κρύα!


Ότι πρέπει δηλαδή για μια μέρα με καύσωνα!


Συστατικά

ζυμαρικά

  • 500 γρ. κοχύλια μεγάλα
  • 600 γρ. φιλετάκια κοτόπουλο κομμένα σε κυβάκια
  • 650 γρ. ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. κάρυ (για όποιον δεν το θέλει πολύ πικάντικο ρίχνει το μισό )
  • αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν, ρίγανη
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο ή γκούντα
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • Για το σερβίρισμα

    •  ρόκα
      • Μέθοδος Εκτέλεσης

      • Πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά κοχύλια μόνα τους μέχρι να μαλακώσουν λίγο, όχι όμως να παραβράσουν. Στο μισό χρόνο από αυτό που γράφει στις οδηγίες συσκευασίας. Όταν τα σουρώσουμε ρίχνουμε λίγο λάδι και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
      •  Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι.
      • Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα.
      • Προσθέτουμε το κάρυ, το πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι, τη ρίγανη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
      • Μόλις δέσει η σάλτσα την αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τα ζυμαρικά κοχύλια.
      • Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ 25x30 εκ. και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί τριμμένο για να λιώσει.
      • Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Τέλος σερβίρουμε με λίγη ρόκα
        • akispetretzikis.com

          Πηγή: