Γαλατόπιτα με τυρί κρέμα

 
Γαλατόπιτα με τυρί κρέμα

Ενημερώθηκε: 08/02/22 - 11:50

Γαλατόπιτα με τυρί κρέμα από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!

Υλικά: 100 γρ. αλεύρι γ. ο. χ., 120 γρ. βούτυρο, 300 γρ. κρέμα τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου, 200 γρ. γάλα 3,5%, σε θερμοκρασία δωματίου, 6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, 2 κρόκοι, σε θερμοκρασία δωματίου, 120 γρ. κρυσταλλική ή καστανή ζάχαρη, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 λεμόνι το ξύσμα, 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, για το ταψί. Υλικά για την κρούστα: 1 αυγό, 2 κ.σ. ζάχαρη, 2 κ.σ. νερό. Υλικά για το frosting: 200 γρ. κρέμα τυρί, 100 γρ. μέλι, 1 κ.γ. κανέλα, 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη, 40 γρ. γάλα 3,5%.