Γαρίδες σαγανάκι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό με την συνταγή του Άκη!

 
Γαρίδες σαγανάκι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό με την συνταγή του Άκη!

Ενημερώθηκε: 21/06/17 - 15:56

Θα χρειαστείτε περίπου 40 λεπτά για να φτιάξετε την απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή για τις γαρίδες σαγανάκι του Άκη Πετρτζίκη...

Δοκιμάστε το και μετά θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!


Συστατικά

  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 μεσαίες τομάτες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • γαρίδες Νο0 καθαρισμένες

  • 500 γρ. 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για πασπάλισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 πρέζες μπούκοβο
  • 2 αστεροειδής γλυκάνισους
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 20 ml ούζο
  • ½ ματσάκι βασιλικό
  • φρέσκια ρίγανη
  • 200 γρ. φέτα (100+100)
    • Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. 
    • Κόβουμε την πιπεριά στη μέση. Αφαιρούμε τα σπόρια και τα λευκά κομμάτια και στη συνέχεια τη ψιλοκόβουμε.
    • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
    • Σε ένα μπολ, τρίβουμε τις τομάτες, χρησιμοποιώντας τις χοντρές λεπίδες του τρίφτη. Παίρνουμε μόνο τη σάρκα από τις ντομάτες, αφήνοντας τη φλούδα στην άκρη.
    • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
    • Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το εντεράκι τους και τα κελύφη τους κρατώντας όμως το κεφάλι και την ουρά πάνω τους για ομορφιά. 
    • Πασπαλίζουμε τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε να πάνε παντού. Αλατοπιπερώνουμε πριν τις μαγειρέψουμε γιατί έτσι θα τις κρατήσουμε ζουμερές και δεν θα τις αφυδατώσουμε.
    • Μόλις κάψει το τηγάνι, προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες και σοτάρουμε συνολικά για 1 λεπτό γυρνώντας τες ωστόσο για να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Μόλις είναι έτοιμες, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
    • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, βάζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και τους αστεροειδής γλυκάνισους.
    • Αν το τηγάνι μας είναι στεγνό προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
    • Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
    • Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και σοτάρουμε.
    • Προσθέτουμε το ούζο και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε μέσα τις ντομάτες και φέρνουμε σε βρασμό.
    • Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκέυος. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και βάζουμε τον μισό στο ταψί μας.
    • Ρίχνουμε λίγη φρέσκια ρίγανη και σπάμε από πάνω 100 γρ. φέτα.
    • Προσθέτουμε τις γαρίδες όμορφα πάνω από τη σάλτσα μας για να χωρέσουν όλες. Τις πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να μπορέσουν να μαγειρευτούν με τη σάλτσα.
    • Σπάμε τα υπόλοιπα 100 γρ. φέτα από πάνω, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό, λίγη ρίγανη και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
    • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
    • Μόλις είναι έτοιμες αφαιρούμε από τον φούρνο. 
    • Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!
      • akispetretzikis.com

        Πηγή: