Ο chef Αλέξανδρος Παπανδρέου φτιάχνει γιουβαρλάκια κοκκινιστά
Υλικά Για 4 άτομα: 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά Μπούμπας 120 γραμμάρια ρύζι γλασέ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο Ξύσμα από 1 λεμόνι 50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο 1 αυγό Για το μαγείρεμα: 1½ λίτρο ζωμό κοτόπουλο 1 κουταλιά πελτέ 200 γραμμάρια τοματίνια ψιλοκομμένα 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak 2 καρότα κομμένα σε φέτες 10 baby πατάτες κομμένες στα 4 Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα 50 γραμμάρια βούτυρο να λιώσουν. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με τον μαϊντανό. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια, τον μοσχαρίσιο κιμά, το ρύζι γλασέ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για 5-6 λεπτά και πλάθετε σε τον κιμά σε γιουβαρλάκια. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις baby πατάτες στα 4, τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες. Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο να λιώσει. Σοτάρετε τις baby πατάτες μαζί με τα καρότα για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με τα ψιλοκομμένα τοματίνια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο μαζί με τα γιουβαρλάκια και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα γιουβαρλάκια να σιγοβράσουν για 35-40 λεπτά. Σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα τα γιουβαρλάκια με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.