Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

 
Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

Ενημερώθηκε: 16/03/22 - 13:17

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!

Υλικά: 1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο, 1 κρεμμύδι κόκκινο, 1 πράσο, 1 καρότο, 100 γρ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 400 γρ. ντομάτα κονκασέ, ½ κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική, 1400-1500 γρ. νερό, Ξύσμα και χυμό λεμονιού από ½ λεμόνι, 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι, Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 5-6 φύλλα φρέσκου δυόσμου. Για το σερβίρισμα: Φέτα, Ελαιόλαδο, πιπέρι, φρεσκοτριμμένο.