Η συνταγή της εβδομάδας: Αρνίσιο Κότσι με Πουρέ Πατάτας

 
Η συνταγή της εβδομάδας: Αρνίσιο Κότσι με Πουρέ Πατάτας

Ενημερώθηκε: 19/01/17 - 13:44

Η αποκλειστική συνταγή του thepressroom.gr αυτής της εβδομάδας είναι ένα πεντανόστιμο, ιδιαίτερο μεσογειακό πιάτο το οποίο μπορεί να απαιτεί αρκετό χρόνο προετοιμασίας (κυρίως ως προς το ψήσιμο), όμως το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Πρόκειται για το αρνίσιο κότσι με πουρέ πατάτας όπως μας το προτείνει ο Zouhir Khaled, Chef στο A little taste of home.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

* 4 κότσια αρνίσια

* 1 κρεμμύδι ξερό

* 2 καρότα

* 4 κοτσάνια σέλερι (χωρίς τα φύλλα)

* λίγο φρέσκο θυμάρι

* λίγο φρέσκο δενδρολίβανο

* χυμό από δύο πορτοκάλια

* ½ ποτήρι λευκό κρασί

* 1 ποτήρι ζωμό βοδινού

* 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

* Αλάτι

* Πιπέρι

* Λίγο ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ :

* 1 κιλό πατάτες

* 200 γρ. βούτυρο φρέσκο

* 1 ποτήρι φρέσκο γάλα

* Λίγο μοσχοκάρυδο

* Αλάτι

* Πιπέρι

* 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι φρέσκο

* 1 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

* 1 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο φρέσκο

* Λίγο φρέσκο θυμάρι

* Λίγο φρέσκο δενδρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κότσια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κότσια μέχρι να ροδίσουν.

Βάζουμε τα κότσια και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε όλα τα λαχανικά (κρεμμύδι, καρότα, σέλερι). Έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι και το δενδρολίβανο και τα

αφήνουμε να σοταριστούν, ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα κότσια και τα σκεπάζουμε με τα σοταρισμένα λαχανικά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το κρασί, τη μουστάρδα και ένα ποτήρι ζωμό βοδινού.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ο C για 2 περίπου ώρες.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ:

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένες μέχρι να μαλακώσουν καλά, περίπου 35΄-40΄, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις πατάμε με πιρούνι για να λιώσουν. Ρίχνουμε τον πουρέ σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Λίγο λίγο προσθέτουμε σε κομματάκια το παγωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς για να λιώσει.

Μετά προσθέτουμε και το ζεστό γάλα. Αλατίζουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

Στο τέλος αφού κατεβάσουμε από την φωτιά τον πουρέ προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αρωματικά. Ο πουρές μας είναι έτοιμος.