Η συνταγή της ημέρας είναι... κοτόπουλο πανέ με δημητριακά! (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Η συνταγή της ημέρας είναι... κοτόπουλο πανέ με δημητριακά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 11/05/17 - 16:14

Η συνταγή της ημέρας είναι κοτόπουλο πανέ με δημητριακά, από τον Άκη Πετρετζίκη και είναι εύκολη, νόστιμη και υγιεινή!

Και μάλιστα χωρίς τηγάνισμα!

Συστατικά

κοτόπουλο

  • 1 φιλέτo
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή φρέσκο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
    • Για το πανάρισμα

    • ½ πακέτο δημητριακά 
      • Για το σερβίρισμα

      • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
      • 1 κ.γ. απαλό κάρυ
      • 1 κ.σ. μέλι (κοφτή)
      • αλάτι
      • πιπέρι
        • Μέθοδος Εκτέλεσης

        • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
        • Για την μαρινάδα μας ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό, το τζίντζερ σε σκόνη, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
        • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες πάχους 3 εκ.
        • Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να σκεπάσουμε το μπολ με μία μεμβράνη και να αφήσουμε τη μαρινάδα να δουλέψει στο ψυγείο μέχρι και 1 μέρα.
        • Βάζουμε τα δημητριακά σε ένα πλατύ μπολ ή σε ένα ταψάκι και τα σπάμε λίγο με τα χέρια μας.
        • δημητριακά

        • Βουτάμε μία-μία τις λωρίδες κοτόπουλο μέσα στα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, φροντίζοντας να έχουν κενό μεταξύ τους.
        • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
        • Παράλληλα, καθώς ψήνεται το κοτόπουλο, ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σάλτσα ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, το μέλι, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι.
        • Σερβίρουμε ζεστό τo κοτόπουλo μαζί με τη σάλτσα, πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.
          • akispetretzikis.com

            Πηγή:

            ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

            Έτσι θα φτιάξετε το τέλειο «μωσαϊκό»