Η συνταγή της ημέρας είναι... σιροπιαστό ινδοκάρυδο!

 
Η συνταγή της ημέρας είναι... σιροπιαστό ινδοκάρυδο!

Ενημερώθηκε: 24/05/17 - 18:17

Είναι ακόμε Τετάρτη και για να αντέξουμε μέχρι το Σαββατοκύριακο θα χρειαστούμε ένα γλυκό!

συνταγή

Η της ημέρας λοιπόν είναι ένα εύκολο σιροπιαστό ινδοκάρυδο...

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 85 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (αμυγδαλόψιχα τριμμένη σκόνη)
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο (τριμμένη καρύδα)
  • 2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 260 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 μεγάλα αυγά (220 γρ.)
    • Για το σιρόπι

    • 450 γρ. ζάχαρη
    • 470 ml νερό
    • 1 φέτα λεμονιού
    • τριμμένη καρύδα για πασπάλισμα
      • Μέθοδος Εκτέλεσης

        Για το σιρόπι

      • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη φέτα λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αφήνουμε για 3-4 λεπτά από το σημείο βρασμού. Επειτα αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
        • Για τη ζύμη

        • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την αμυγδαλόσκονη, το ινδοκάρυδο και το μπέικιν.
        • Στο μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά.
        • Χαμηλώνουμε σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά διαδοχικά. Χτυπάμε καλά να αφρατέψει το μείγμα και ρίχνουμε το μείγμα αλευριού που έχουμε ήδη στο μπολ. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα στη μεσαία ταχύτητα να ενσωματωθούν καλά.
        • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25 x 35 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά περίπου, να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι, καρφώνοντας το στο κέντρο, να βγαίνει εντελώς στεγνό.
            • Ολοκλήρωση

            • Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και όπως είναι καυτό ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά και αμέσως μετά αδειάζουμε από χαμηλά και σιγά-σιγά το χλιαρό προς κρύο σιρόπι, δεν θέλουμε το σιρόπι μας να είναι καυτό. Προσοχή να μην το ρίξουμε απότομα και από ψηλά, διότι θα “ξεφλουδίσει”, θα φύγει η κρούστα του γλυκού μας.
            • Αφήνουμε λίγη ώρα να απορροφήσει το σιρόπι καλά και να κρυώσει. (Μη σας φανεί πολύ το σιρόπι, θα το απορροφήσει).
            • Πασπαλίζουμε με αρκετό ινδόκαρυδο να το καλύψει καλά (τριμμένη καρύδα).
            • Κόβουμε το γλυκό σε μερίδες και σερβίρουμε είτε 15 κανονικά κομμάτια είτε 20 μικρότερα.
              • akispetretzikis.gr

                Πηγή: