Μετά την Τσικνοπέμπτη δοκιμάστε τη σαλάτα του 'Ακη

Μετά την Τσικνοπέμπτη δοκιμάστε τη σαλάτα του 'Ακη

Μια ημέρα χωρίς κρέας, ίσως να επιβάλεται μετά την Τσικνοπέμπτη, με την χορταστική και νόστιμη σαλάτα με πατζάρια γλασέ και φέτα που προτείνει ο 'Ακης Πετρετζίκης. 

Υλικά

½ κιλό παντζάρια φρέσκα
40 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
600 γρ. νερό
50 γρ. καρυδόψιχα
200 γρ. φέτα
10 φύλλα φρέσκια μέντα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε στα 4.
Σε μία μεσαία κατσαρόλα τοποθετούμε τα παντζάρια, το βούτυρο, την ζάχαρη και ½ κ.γ. αλάτι.
Ρίχνουμε το νερό μέχρι να σκεπάσουμε τα παντζάρια
Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και ανακατεύουμε τακτικά έτσι ώστε να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να πάρουν μορφή σάλτσας.
Αποσύρουμε τα παντζάρια από την φωτιά, τα βάζουμε σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την καρυδόψιχα, ψήνουμε για 3-4 λεπτα μέχρι να καβουρδιστούν και αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε την μέντα
Κόβουμε την φέτα σε μικρούς κύβους και χοντροκόβουμε την καρυδόψιχα και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα παντζάρια
Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ