Νηστίσιμη μηλόπιτα

 
Νηστίσιμη μηλόπιτα

Ενημερώθηκε: 19/03/22 - 17:31

Νηστίσιμη, εύκολη και απολαυστική μηλόπιτα!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

• 200 γρ. σπορέλαιο

• ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

• 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού

• 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

• 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

• 5 μήλα πράσινα

• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

• 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

• 50 γρ. αμύγδαλα, με φλούδα, χοντροκομμένα

• 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

• 1 κ.γ. κανέλα

• 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη, ή γαρίφαλο

• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη

• Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

• Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για τη γέμιση

• Αφαιρούμε τη φλούδα από τα μήλα.

• Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη πάνω σε μια πετσέτα.

• Στύβουμε ελαφρά να φύγουν αρκετά από τα ζουμιά τους.

• Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμόνι. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μαυρίσουν τα μήλα.

• Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους ξηρούς καρπούς, το τζίντζερ, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα.

• Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα των μήλων.

• Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Για τη μηλόπιτα

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.

• Λαδώνουμε μια φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Τοποθετούμε κουταλιές κουταλιές τη μισή ζύμη μας στον πάτο από το ταψάκι μας, δημιουργώντας το πρώτο στρώμα της πίτας μας.

• Προσθέτουμε το μείγμα των μήλων, απλώνουμε να πάει παντού, και τοποθετούμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη σε κομμάτια.

• Ψήνουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά.

• Αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.

• Αφαιρούμε από τη φόρμα, προαιρετικά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, και σερβίρουμε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ