Νηστίσιμη Βαλεντσιάνικη παέγια

Το διάσημο ισπανικό πιάτο με παραλλαγές, αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για την περίοδο της νηστείας.

Υλικά

600γρ. ρύζι
300γρ. κοτόπουλο σε κομμάτια/ γαρίδες
200γρ. κουνέλι σε κομμάτια/ καλαμαράκια
250γρ. φασολάκια πλατιά
περίπου 20 σαλιγκάρια/ εναλλακτικά 300 γρ. σουπιές
1/3 κουτ. γλυκού σαφράν (κρόκο Κοζάνης)
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1½ λίτρο ζωμό κοτόπουλο/ soy sauce
½ λίτρο νερό
πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Στην paellera (το ειδικό σκεύος για την παέγια) ή σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, βάζετε λίγο λάδι να ζεσταθεί και ροδίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και του κουνελιού, από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια, προσθέτετε τα φασόλια και το σκόρδο. Ανακατεύετε τακτικά για να μην καούν ούτε τα λαχανικά ούτε το κρέας. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την πάπρικα.

Ρίχνετε στο τηγάνι τον ζωμό και το νερό και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Μόλις αρχίσει ο βρασμός ρίχνετε το ρύζι σε σχήμα σταυρού και ανακατεύουμε ελαφρώς. Τα υγρά του τηγανιού πρέπει να σκεπάζουν καλά το ρύζι, διαφορετικά προσθέτετε λίγο ακόμη νερό. Προσοχή, μετά το πρώτο ανακάτεμα δεν πειράζετε ξανά το ρύζι.

Προσθέτετε το σαφράν και τα σαλιγκάρια, που τα διασκορπίζετε σε όλη την επιφάνεια του φαγητού και αφήνετε την παέγια να σιγοβράσει χωρίς να ανακατέψετε ξανά. Μόλις πιει όλα τα υγρά είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η νηστίσιμη σούπα tom kha goong από Ταϊλάνδη

Νηστίσιμα σουτζουκάκια με φάβα

Παιχνιδιάρικοι κολοκυθοκεφτέδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ