Ξέρετε τι είναι το κοτόπουλο Πίρι Πίρι; Με την συνταγή του Άκη θα μάθετε!

 
Ξέρετε τι είναι το κοτόπουλο Πίρι Πίρι; Με την συνταγή του Άκη θα μάθετε!

Ενημερώθηκε: 10/07/17 - 15:49

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και έχουμε έμπνευση για... μεξικάνικη κουζίνα!

συνταγή

Η του Άκη για κοτόπουλο πίρι πίρι είναι ότι πρέπει για όσους δεν ξέρουν πολλά για το Μεξικό αλλά θέλουν να δοκιμάσουν!

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μπούτια κοτόπουλο, χωρίς δέρμα και κόκαλα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών piri piri
  • 350 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • κοτόπουλο

  • 650 ml ζωμό
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 3 μεγάλες ντομάτες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)
  • ½ λεμόνι, κομμένο σε φέτες για το σερβίρισμα
    • Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να κάψει καλά.
    • μείγμα piri-piri,

    • Κόβουμε τα μπούτια κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια και τα μαρινάρουμε με 1 κ.σ.  το οποίο φροντίζουμε να απλωθεί καλά πάνω στο κρέας.
    • Τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και περιμένουμε να πάρουνε χρώμα και από τις δύο πλευρές (1-2 λεπτά από την κάθε μεριά).
    • Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
    • Στο ίδιο τηγάνι, και αφού βάλουμε τη φωτιά στο χαμηλό, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας που και που με μια ξύλινη κουτάλα. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα.
    • Προσθέτουμε το σκόρδο, 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών piri piri και ανακατεύουμε.
    • Έπειτα, προσθέτουμε και το ρύζι. Σοτάρουμε, ανακατεύοντας καλά για 1 λεπτό.
    • Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλο, τα μπούτια κοτόπουλο μαζί με ότι υγρά έχουν βγάλει στο πιάτο, τις πιπεριές, ανακατεύουμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι μας.
    • Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 25 λεπτά.
    • 5 λεπτά πριν τελειώσει η διαδικασία, χοντροκόβουμε τις ντομάτες, τις πιέζουμε λίγο, ή τις σουρώνουμε να χάσουν τα πολλά ζουμιά τους και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
    • Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από την φωτιά.
    • Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού.
    • Αν θέλουμε να είναι αρκετά καυτερό γαρνίρουμε και με τις πιπεριές τσίλι. 
      • akispetretzikis.com

        Πηγή: