Τελικά είναι καλό να τρώμε έντομα όπως η Αντζελίνα;

 
Τελικά είναι καλό να τρώμε έντομα όπως η Αντζελίνα;

Ενημερώθηκε: 22/02/17 - 15:48

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες το βίντεο με την Αντζελίνα Τζολί και τα παιδιά της να γεύονται αράχνες, σκορπιούς και ακρίδες. Και ο προβληματισμός είναι ο εξής: Είναι τελικά καλό να τρώμε έντομα και αν ναι, γιατί...

Νο 1 - Τα έντομα μπορεί να είναι η λύση που ψάχνουμε για την παγκόσμια πείνα

Σαράντα περίπου τόνοι εντόμων αντιστοιχούν σε κάθε άνθρωπο, κάτι περισσότερο από αρκετό δηλαδή! Η πολυπληθέστερη ομοταξία του βασιλείου των ζώων στο πλευρό του άδειου στομαχιού...

Νο 2 - Ο ΟΗΕ παίρνει την ιδέα πολύ σοβαρά

Ο Οργανισμός του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO) θεωρεί ότι η πρόταση έχει πράγματι έρεισμα και σκοπεύει να φιλοξενήσει παγκόσμιο συνέδριο για τη διερεύνηση της δυνατότητας αργότερα μέσα στο 2013.

Νο 3 - Μπορούν να τραφούν κυριολεκτικά «με τα ψέματα»

Τα σκουλήκια, για παράδειγμα, επιβιώνουν με υπολείμματα καλλιεργειών και αγροτικά υποπροϊόντα αντί να καταβροχθίζουν τα πολύτιμα σιτηρά μας.

Νο 4 - Ενδείκνυνται για μαζικές καλλιέργειες χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον

Οι φάρμες καλλιέργειας εντόμων είναι αποδοτικότατες και δεν ρυπαίνουν το οικοσύστημα.

Νο 5 - Μπορούν να παρέχουν νέες γεύσεις και ασυνήθιστες... υφές

Τα νέα είναι καλά και για τον ουρανίσκο μας, αφού τα έντομα έρχονται να πλουτίσουν τις γαστριμαργικές μας συνήθειες με εκλεκτές γεύσεις.

Νο 6 - Είναι ιδιαιτέρως θρεπτικά

Οι κάμπιες, για παράδειγμα, προσφέρουν περισσότερη πρωτεΐνη και σίδηρο από την ίδια ποσότητα βοδινού κιμά.

Νο 7 - Κάποιοι λαοί το κάνουν ήδη

Κι αυτοί ξέρουν καλύτερα! Οι κάτοικοι της Καμπότζης τρώνε ταραντούλες, στην Ταϊλάνδη απολαμβάνουν τους γρύλους τους τηγανητούς και πολλοί ακόμα λαοί επιδίδονται σε βρώση εντόμων. Δεν μπορεί, κάτι θα ξέρουν.

Νο 8 - Υπάρχουν περισσότερες από 1.000 ποικιλίες εντόμων που είναι βρώσιμες για μας

Με πάνω από χίλια είδη ζουζουνιών στη διακριτική μας ευχέρεια, δεν μπορεί, κάποιο θα είναι και για σας...

Νο 9 - Τα μεξικάνικα εστιατόρια το κάνουν ήδη

Γιατί μπορεί στη Δύση να μας φαίνεται ακόμα κομματάκι περίεργη η ιδέα, τα έθνικ εστιατόρια με μεξικανική κουζίνα ωστόσο προσφέρουν εδώ και καιρό πιάτα με τηγανητές ακρίδες...

Νο 10 - Οι ανθρώπινες τύψεις είναι σαφώς μικρότερες

Κι αυτό γιατί το συναισθηματικό δέσιμο με τα έντομα είναι σαφώς... ανύπαρκτο!

Με πληροφορίες από akous.gr