"Πόρτα" σε Σαμαρά από Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Μανιάτη

 
"Πόρτα" σε Σαμαρά από Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Μανιάτη

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 08/06/16 - 08:57

Της Ευτυχίας Αδηλίνη

"Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε, γιατί επιμένουμε στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς".

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η απάντηση που έδωσαν τα τρία στελέχη που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Διαμαντοπούλου, και οι κύριοι Λοβέρδος και Μανιάτης, στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τους καλούσε, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, να ενταχθούν στη Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας τους μάλιστα ως μεταρρυθμιστές , όταν ρωτήθηκε αν και σε ποιους πρέπει να κάνει ανοίγματα η καινούργια ηγεσία της ΝΔ.

Και οι τρεις απάντησαν στον Αντώνη Σαμαρά μέσω ραδιοφωνικών συνεντεύξεων ή αναρτήσεων στο προσωπικό τους twitter και f/b.

Ο πρώην υπουργός και σήμερα βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο aixmi radio, ερωτηθείς για το αν θα αποδεχθεί το κάλεσμα Σαμαρά αφού τον ευχαρίστησε γιατί, όπως είπε, αναγνωρίστηκε το μεταρρυθμιστικό του έργο απάντησε αρνητικά στο κάλεσμα λέγοντας: "ότι ο ίδιος πιστεύει στην αναμόρφωση της Κεντροαριστεράς και για αυτό το σκοπό θα βάλει όλες του τις δυνάμεις. Επιπλέον, κάλεσε τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη να συμπορευτεί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ώστε να δημιουργήσει μιαν άλλη δυναμική, και τέλος πρότεινε να ενωθούν όλα τα κόμματα του Κεντροαριστερού τόξου, ώστε να εκλέξουν τον πρόεδρο του ενιαίου πολιτικού φορεά από το λαό και να αντιπαρατεθούν δυναμικά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ".

Ο πρώην υπουργός και υπεύθυνος για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, μέλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης- υπουργός επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, Γιάννης Μανιάτης στον "Αθήνα 9,84" μία μέρα μετά την εκδήλωση στο Γκάζι για την Κεντροαριστερά αφού εξέφρασε την άποψη ότι η εκδήλωση ήταν πολύ επιτυχημένη τόνισε πως: "'Όλοι θα θέλαμε με ένα γρήγορο και μαγικό τρόπο να διαμορφώσουμε ένα νέο φορέα από το σημείο μηδέν όπου θα ενωθούν όλες οι δυνάμεις σε μια πολιτική πλατφόρμα και έναν ενιαίο πολιτικό φορέα. Όμως, αυτό δείχνει να είναι δύσκολο σε αυτή τη φάση. Η προσέγγιση που ακολουθούμε ως Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι να κάνουμε το πρώτο βήμα για να υπάρξει στενή συνεργασία υφιστάμενων φορέων και κομμάτων υπό μία κοινή πολιτική ομπρέλα".

Και όσον αφορά στην πρόταση Σαμαρά ανέφερε πως: "είχε την καλωσύνη να πει θετικά, ευγενικά λόγια για το μεταρρυθμιστικό μου έργο στο υπουργείο Ενέργειας, καθώς και για άλλους συναδέλφους (όπως τον Βενιζέλο, την Διαμαντοπούλου και τον Λοβέρδο). Το γεγονός ότι λέγονται θετικά λόγια στην πολιτική από έναν πολιτικό, πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος ανήκει σε άλλον χώρο από τον δικό σου, αυτό πρέπει να το εκλάβει κανείς ως μία θετική αναγνώριση του μεταρρυθμιστικού έργου που ασκήθηκε στο υπουργείο".

Από την πλευρά της η Άννα Διαμαντοπούλου, σε αναρτήσεις της στο προσωπικό της twitter και στo F/B, λέει όχι στο κάλεσμα Σαμαρά και προτείνει τη δημιουργία Νέου Κόμματος που θα στοχεύει στο Μεταρρυθμιστικό Κέντρο.

Συγκεκριμένα η πρώην υπουργός έγραψε: "Η ΝΔ κάνει τον σχεδιασμό, τα ανοίγματα της. Για το δικό μας χώρο είμαι ξεκάθαρη. ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ μεταρρυθμιστικής ατζέντας".

Ακόμη σε ραδιοφωνική συνέντευξη της στον "Αθήνα 9.84" η Άννα Διαμαντοπούλου πρόσθεσε: "Η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα, κάνει τη δική της ανασυγκρότηση και για το δικό της συμφέρον θέλει να δει διευρύνσεις προς διάφορες κατευθύνσεις. Αυτό είναι κάτι που αφορά τη Νέα Δημοκρατία. Εγώ έχω καταθέσει απολύτως, με σταθερότητα και πληρότητα, το τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει στο δικό μας χώρο. Θεωρώ ότι αυτή τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, υπάρχει ιστορική και πολιτική αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, λίγες μέρες μετά την εκλογή Μητσοτάκη στη ηγεσία της ΝΔ, είχε αποδεχθεί την πρόσκληση του νέου αρχηγού και είχε επισκεφθεί τα γραφεία του κόμματος, ενώ το όνομά της είχε ακουστεί στα πρόσωπα που θα ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προσχωρήσουν στη "γαλάζια" παράταξη.