Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: “Κλείδωσε” και ο εναέριος χώρος της Αθήνας-Στη Δραπετσώνα το αμερικανικό πλοίο USS Carney(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η άφιξη Ομπάμα έχει θέσει σε συναγερμό τις Αρχές, όχι μόνο στα σημεία που θα περάσει ο Αμερικανός πρόεδρος ,αλλά και με τον εναέριο χώρο της Αθήνας.
Ενημερώθηκε: 15/11/16 - 00:32

Ακόμα και ο εναέριος χώρος της Αθήνας θα είναι αποκλεισμένος λογω της επίσκεψης Ομπαμα. Για τον σκοπό αυτό, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω έγγραφο που δημοσιεύουμε, έχει εκδοθεί και η σχετική NOTAM:


Αμερικανικό αντιτορπιλικό θα εποπτεύει από τη θάλασσα

Από το βράδυ της Δευτέρας έχει σταθμεύσει στη Δραπετσώνα το πολεμικό πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ, USS Carney.

Πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο «καταστροφέα», ο οποίος ναυπηγήθηκε το 1993 στα ναυπηγεία του Μπαθ και το 1994 δόθηκε στην κυκλοφορία. Το αμερικανικό αντιτορπιλικό μεταφέρθηκε το 1996 στη Ρότα της Ισπανίας και το 1997 και 1998 έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις της ναυαρχίδας Τζορτζ Ουάσιγκτον.

Θεωρείται ένα από τα ικανότερα σκάφη, ενώ τα οπλικά συστήματα που περιλαμβάνονται στη δύναμη πυρός του είναι από τα πλέον σύγχρονα.

Έχει πάρει το όνομα του απο το ναύαρχο Robert Carney (1895-1990) ο οποίος έχει διατελέσει αρχηγός του Αμερικανικού Ναυτικού και συμμετείχε τόσο στον Πρώτο όσο και στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πολεμο.

Δείτε το βίντεο με την άφιξή του:

Πηγή: Α.Π.Ε. και Militaire.gr

Σχετικά Θέματα:

Ποια μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα κινηθούν αύριο Τρίτη

«Στο πόδι» η ΕΛ.ΑΣ. για την επίσκεψη Ομπάμα-Απαγορεύτηκαν οι πορείες και οι συγκεντρώσεις στην "κόκκινη ζώνη"