Πραξικόπημα στην Τουρκία: Παυλόπουλος και Τσίπρας θα μιλήσουν σήμερα με τον Ερντογάν

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Παυλόπουλος και Τσίπρας θα μιλήσουν σήμερα με τον Ερντογάν
Ενημερώθηκε: 16/07/16 - 03:54

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα Σάββατο. Και οι δύο άντρες έστειλαν μήνυμα υποστήριξης στην δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση Ερντογάν. 

Η Ελλάδα στηρίζει τη δημοκρατική και συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία είναι το μήνυμα που θα μεταφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο θα έχει αύριο τηλεφωνική επικοινωνία, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

"Η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία παραμένοντας σταθερά στο πλευρό της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας" ανέφερε η ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο twitter.

Αργά τα ξημερώματα του Σαββάτου υπήρξε επικοινωνία σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. Πρόσθεσε ότι από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης εστάλη μήνυμα στήριξης της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας και της εκλεγμένης κυβέρνησης στην Τουρκία. Η κυρία Γεροβασίλη επιβεβαίωσε επίσης ότι το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ.