Ελληνίδα η γυναίκα που πέθανε από αλλαντίαση στη Γαλλία

 
Ελληνίδα η γυναίκα που πέθανε από αλλαντίαση στη Γαλλία

Ενημερώθηκε: 14/09/23 - 15:53

Μια 32χρονη Ελληνίδα «έχασε» τη ζωή της στο Μπορτνό της Γαλλίας, μετά από γεύμα σε εστιατόριο. 

Σύμφωνα με τις γαλλικές υγειονομικές αρχές, η νεαρή γυναίκα κατέληξε λίγες ώρες μετά το γεύμα της, στο οποίο μάλιστα τη συνόδευαν ο σύζυγός της και ο πατέρας της.

Αιτία θανάτου της 32χρονης είναι η αλλαντίαση.

Τόσο ο σύζυγος, όσο και ο πατέρας της νοσηλεύονται σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τουλάχιστον δέκα ακόμα άτομα φαίνεται να έχουν δηλητηριαστεί και νοσηλεύονται επίσης.

Το ιατρικό προσωπικό αναφέρει ότι η κατάστασή τους είναι κρίσιμη. Πιο, συγκεκριμένα επτά εξ αυτών νοσηλεύονται στην εντατική και πέντε βρίσκονται υπό αναπνευστική θεραπεία.

«Όλες οι περιπτώσεις καταγράφηκαν στο γνωστό εστιατόριο ‘Tchin Tchin wine bar’ στο Μπορντό μεταξύ Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023. Όλοι τους κατανάλωσαν σαρδέλες σε βάζα κατασκευασμένα από τον εστιάτορα», τονίζουν οι γαλλικές αρχές.

Τι είναι η αλλαντίαση

Η ασθένεια εμφανίζεται με αδυναμία, θολή όραση, αίσθημα κόπωσης και δυσκολία στην ομιλία. Στη συνέχεια ακολουθεί αδυναμία των χεριών, των θωρακικών μυών και των ποδιών. Μπορεί επίσης να προκαλέσει εμετό, οίδημα στην κοιλιά και διάρροιες. Συνήθως δεν επηρεάζει το επίπεδο συνείδησης ή πυρετό.

Η αλλαντίαση μπορεί να διαδοθεί με διάφορους τρόπους. Τα σπόρια των βακτηρίων που την προκαλούν είναι κοινά στο χώμα και στο νερό. Παράγουν τοξίνη όταν εκτίθενται σε χαμηλά επίπεδα οξυγόνου και συγκεκριμένες θερμοκρασίες. Η αλλαντίαση από τρόφιμα συμβαίνει όταν καταναλώνονται φαγητά που περιέχουν τοξίνη. Συνήθως, ευθύνονται φαγητά τα οποία είναι σε κονσέρβες ή σε κενό, τα οποία καταναλώνονται αφού ανοιχτούν.

Η νεογνική αλλαντίαση συμβαίνει όταν τα βακτήρια αναπτύσσονται στο έντερο και απελευθερώνουν τοξίνη. Αυτό συμβαίνει μόνο σε παιδιά κάτω των έξι μηνών, καθώς οι προφυλακτικοί μηχανισμοί αναπτύσσονται τότε.

Η τραυματική αλλαντίαση είναι περισσότερο συνηθισμένη σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Σε αυτή την περίπτωση, τα σπόρια εισέρχονται στην πληγή και απουσία οξυγόνου, απελευθερώνουν την τοξίνη. Δε μεταδίδεται άμεσα ανάμεσα σε ανθρώπους. Η διάγνωση επιβεβαιώνεται με την ανίχνευση της τοξίνης ή των βακτηρίων στον ασθενή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ