Παραδοσιακή Συνταγή μαγειρίτσας για τη βραδιά της Ανάστασης

 
Παραδοσιακή Συνταγή μαγειρίτσας για τη βραδιά της Ανάστασης

Ενημερώθηκε: 20/04/22 - 09:08

Παραδοσιακή Συνταγή μαγειρίτσας για να την απολαύσετε μετά την Ανάσταση. Δε λείπει η μαγειρίτσα από το αναστάσιμο τραπέζι, το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας, μετά τη νηστεία της Σαρακοστής και η ομαλή μετάβαση από την περίοδο της νηστείας στην επιστροφή στην κρεοφαγία.

μαγειρίτσας

Για μια νόστιμη απαιτείται και η κατάλληλη συνταγή. Ας δούμε μια αξιόπιστη πρόταση.

 (Γιατί τρώμε μαγειρίτσα μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ)

 Συστατικά  

1 συκωταριά Αγνοmarket-meat

Έντερα

1 φλιτζάνι Αγνόλαδο

2 μαρούλια ψιλοκομμένα

10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ρύζι

3 αυγά

2 λεμόνια

Άνηθος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα. Στη συνέχεια τα ρίχνετε όλα μαζί σε νερό βραστό, τα ζεματίζετε και πετάτε το πρώτο νερό. Γεμίζετε ξανά την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο. Μόλις βράσει, ψιλοκόβετε τα έντερα και τη συκωταριά σε κυβάκια.

Στη συνέχεια βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και τσιγαρίζετε ελαφρά τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα. Προσθέτετε τα μαρούλια και τον άνηθο και στη συνέχεια 4 φλιτζάνια νερό και αλατοπιπερώνετε.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν. Μόλις βράσουν ρίχνετε το ρύζι. Όταν είναι όλα έτοιμα, σβήνετε τη φωτιά, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και τους κρόκους χωριστά. Στύβετε τα λεμόνια, προσθέτετε τους κρόκους στη μαρέγκα και χτυπάτε. Προσθέτετε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια λίγο λίγο ζουμί από την μαγειρίτσα, χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς. Όταν έχετε βάλει αρκετό, το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα και κουνάτε ελαφρά να πάει το αυγολέμονο παντού.

Καλή σας όρεξη! Καλή Ανάσταση