Η άλωση της Τριπολιτσάς, της πρωτεύουσας της Πελοποννήσου, στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, μόλις έξι μήνες μετά την έναρξη της Επαναστάσεως αποτελεί την πιο σημαντική ελληνική επιτυχία τον πρώτο, κρίσιμο, χρόνο του απελευθερωτικού αγώνα
Στις 22 Σεπτεμβρίου 480 π.Χ, συμφώνως με τους περισσότερους ιστορικούς, πραγματοποιήθηκε η Ναυμαχία της Σαλαμίνος, μεταξύ Ελλήνων και Περσών, στο στενό θαλάσσιο χώρο, μεταξύ του ομώνυμου νησιού του Σαρωνικού κόλπου και της έναντι αυτού ακτή της Αττικής, λίγε μόλις βδομάδες μετά την ήττα επί του πεδίου που υπέστησαν στις Θερμοπύλες και την «ισοπαλία» στη Ναυμαχία του Αρτεμισίου, αμφότερα τον Αύγουστο του 480 π.Χ.
Σε ανάμνηση της μεγάλης αλλά άτυχης επιχειρήσεως των Συμμάχων “Market Garden”, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τον Σεπτέμβριο του 1944, που αποτέλεσε και την μεγαλύτερη ως σήμερα επιχείρηση αερομεταφερόμενων δυνάμεων, στο Άρνεμ της Ολλανδίας, οι Ολλανδικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν την πολυεθνική άσκηση «FALCON LEAP – 23».
Η η κατάληψη της παραθαλάσσιας πόλεως της Αδριατικής, Ρίμινι, στην ιταλική χερσόνησο αποτέλεσε την κορωνίδα του κατά ξηρά αγώνα του Ελληνικού Στρατού στη διάρκεια του Β’Παγκοσμίου Πολέμου, στη Βόρειο Αφρική και την Ιταλία.
Στις 20 Σεπτεμβρίου 1942 σημειώθηκε στην τότε κατεχόμενη από τις δυνάμεις της Ναζιστικής Γερμανίας και της Φασιστικής Ιταλίας Αθήνα, το πρώτο σημαντικό σαμποτάζ από την Πανελλήνιο Ένωση Αγωνιζομένων Νέων (ΠΕΑΝ).
Προς δύο κατευθύνσεις, αυτή της Ενόρκου Διοικητικής Εξετάσεως (ΕΔΕ) και της προκαταρκτικής εξετάσεως σε επίπεδο Δικαιοσύνης, κινούνται πλέον οι έρευνες για το τραγικό δυστύχημα της Λιβύης
Θλίψη επικρατεί στο Εμπορικό Ναυτικό έπειτα από την είδηση του θανάτου μίας 20χρονης δοκίμου, η οποία που επέβαινε σε δεξαμενόπλοιο ως μέλος πληρώματος κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού.
Αφού όλοι ήξεραν ποιοι ήταν οι νεκροί, είχαν ενημερωθεί πρώτα οι οικείοι τους, οι οποίοι στη συνέχεια βγήκαν και έκαναν και δηλώσεις ποιο το νόημα να μη δίδονται και τα βασικά τους στοιχεία στη δημοσιότητα;
Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, στο οποίο έχασαν στο οποίο έχασαν την ζωή τους πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας και τραυματίστηκαν ακόμη 14.
«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των θυμάτων! Η σκέψη μας στους τραυματίες που εύχομαι σύντομα να είναι και πάλι κοντά μας!» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. για το τραγικό δυστύχημα με 5 Έλληνες νεκρούς σε αποστολή βοήθειας στη Λιβύη.
Η επιχείρηση στη Λιβύη έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων που χρήζουν απαντήσεων και αυτό θα ερευνηθεί από πλευράς ελλήνων αρμοδίων, στρατιωτικών και διπλωματών, ευθύς μόλις οι 13 Έλληνες τραυματίες μπορέσουν να καταθέσουν