Οι μεταθέσεις στελεχών που σήμερα υπηρετούν στην έδρα της 1ης Στρατιάς, στη Λάρισα, που όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νίκο Δένδια, πρόκειται να καταργηθεί ως επίπεδο διοικήσεως, στο πλαίσιο της αναδιαρθρώσεως των Ενόπλων Δυνάμεων, θα είναι οι ελάχιστες δυνατές, συμφώνως με κορυφαία στρατιωτική πηγή του ΓΕΣ, η οποία ρωτήθηκε σχετικώς από την ιστοσελίδα μας www.thepressroom.gr και τον υπογράφοντα.
«Οι μεταθέσεις στελεχών θα είναι οι απολύτως απαραίτητες και αυτών που είναι σε ειδικές θέσεις, που υπάρχουν μόνο στη Στρατιά και δεν πρόκειται να μετατεθούν τα περισσότερα στελέχη, ούτε και να ταλαιπωρηθούν οι οικογένειές τους», μας είπε η κορυφαία πηγή, με «καθεστώς ανωνυμίας», προσθέτοντας: «Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που αποφασίστηκε στη θέση της 1ης Στρατιάς που καταργείται, στο ίδιο στρατόπεδο, στο ίδιο κτίριο, με το ίδιο έμβλημα να μεταφερθεί ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού (ΓΕΠΣ), που θα εκτελεί πλέον τα καθήκοντά του από τη Λάρισα και εκεί πλέον θα υπηρετεί το σύνολο σχεδόν του προσωπικού που υπηρετεί στη Στρατιά σήμερα, εκτός των λίγων περιπτώσεων που αναφέρθηκαν».
Τέλος, αναφορικώς με το από πότε θα ισχύσουν οι αλλαγές αυτές, η απάντηση ήταν ότι κάτι τέτοιο ΔΕΝ είναι γνωστό τώρα, αλλά ως πιο πιθανό θεωρείται ότι θα γίνει από τις αρχές του 2026 και ίσως σε συνάρτηση με τις τακτικές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Εκτός, βεβαίως και αν έχουμε «έκτακτες» κρίσεις, κάτι που συνηθίζει η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, όπως έδειξε φέτος, λέμε εμείς.