Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δ. Χούπης: Μία έκπληξη για τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ.Αναστάσιο

 
γεεθα

Ενημερώθηκε: 10/06/24 - 12:01

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Μία έκπληξη είχε ετοιμάσει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης προς τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, την οποία και υλοποίησε, κατά την προ ημερών επίσκεψή του στη γειτονική μας χώρα, με την ευκαιρία της εκεί διεξαγωγής της 17ης Συνόδου των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ/ΑΕΔ των Βαλκανικών χωρών, που πραγματοποιήθηκε στο Δυρράχιο και για την οποία σας ενημερώσαμε με προχθεσινό αναλυτικό μας σημείωμα.

            Μια έκπληξη που έγινε γνωστή από μερικές φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν επισήμως από το ΓΕΕΘΑ και αφορούσαν τη συνάντηση του Αρχηγού με αυτή την τεράστια προσωπικότητα της Ορθοδοξίας, τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο!

            Παρατηρήσαμε λοιπόν στις τρεις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε ότι κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών επιδόθηκε από τον Αρχηγό μία πλακέτα με το έμβλημα του Όπλου των Διαβιβάσεων και όχι με την αντίστοιχη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Γνωρίζοντας ότι ο Στρατηγός Χούπης, αν και Καταδρομέας – Αλεξιπτωτιστής, προέρχεται από το Όπλο των Διαβιβάσεων ως Αρχηγός της Τάξεως του 1987 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, που το είχε επιλέξει, μας προξένησε το ενδιαφέρον το γεγονός αυτό και αρχίσαμε τα...τηλέφωνα!

Λοιπόν τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος προτού ακολουθήσει το ιερατικό σχήμα και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Όπλου των Διαβιβάσεων και μάλιστα τέλειωσε τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών του Όπλου του πρώτος μεταξύ των συμμαθητών του, ως Αρχηγός της.

Έτσι λοιπόν, ο προερχόμενος από το Όπλο των Διαβιβάσεων Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μαζί με τον Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου του επίσης Διαβιβαστή Συνταγματάρχη (ΔΒ) Πετρινό, ο οποίος τον συνόδευε στη Σύνοδο, κατά την επίσκεψή τους στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο είχαν φέρει μαζί τους για να του προσφέρουν αντίγραφα της τελικής κατατάξεως της τάξεώς του στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Διαβιβάσεων, όπου φαίνεται ότι ήταν Αρχηγός της Τάξεώς του, αλλά και την αναμνηστική πλακέτα, που έχει καθιερωθεί μετά την αφυπηρέτηση του Αναστασίου να δίδεται από τον εκάστοτε Διοικητή της Σχολής Διαβιβάσεων στον εκάστοτε πρωτεύσαντα τιμής ένεκεν.

Αυτό ακριβώς έγινε και στα Τίρανα, όπου ο Στρατηγός Χούπης πρόσφερε αρχικώς την αναμνηστική πλακέτα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στη συνέχεια αυτήν των Διαβιβάσεων, που όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες από τη θέρμη με την οποία την κρατά ο Αρχιεπίσκοπος και από το ότι την έχει τοποθετήσει μπροστά του, τον συγκίνησε ιδιαιτέρως!

Στο σημείο αυτό να προσθέσουμε ότι και ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. κ. Νικόλαος έχει επίσης υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός των Διαβιβάσεων και επίσης πρώτευσε στην Τάξη του Σχολή Διαβιβάσεων, ενώ και ο Άγιος Παΐσιος, όταν είχε ακόμα την ανθρώπινη υπόστασή του, είχε υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στις Διαβιβάσεις στη διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ