Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Χούπη, αλλά με απούσα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, τελέστηκε σήμερα, στο Ηρώο των Λόχων Ορεινών Καταδρομών (ΛΟΚ), στο Καβούρι Αττικής, το ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων υπέρ πίστεως και πατρίδος Ιερολοχιτών και Καταδρομέων, σε όλους τους αγώνες του Έθνους.
Στο Μνημόσυνο, εκτός του Αρχηγού (και Καταδρομέα) παραβρέθηκαν επίσης:
- ● Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ κ. Βασίλειος Στίγκας.
- ● Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, πάντα παρών σε όλες τις εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή του.
- ● Ο Επιτελάρχης ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπουντλιάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεωργίου Κωστίδη, ο Αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Τουρκαντώνης ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Δημητρίου –
- Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ και ο Ταξίαρχος (Δ) Ηλίας Ντίλης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη.
- ● Ο Διοικητής της Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Μανουράς.
- ● Ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΕΔ) Ταξίαρχος Χρήστος Σπανίδης και προσκεκλημένοι ανώτατοι αξιωματικοί.
- ● Εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων και Εφέδρων Καταδρομέων.
- ● Εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί καθώς επίσης και μέλη οικογενειών των εκλιπόντων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μνημείο Πεσόντων Ιερολοχιτών – Καταδρομέων στο Καβούρι Αττικής, βρίσκεται εντός του χώρου, που το 1946-47 δημιουργήθηκε το πρώτο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Μονάδων Καταδρομών (ΚΕΜΚ), μετά τη συγκρότηση των πρώτων ΛΟΚ, έπειτα από σχετική εισήγηση που έγινε αποδεκτή του τότε Υποστρατήγου Ανδρέα Καλλίνσκη, ο οποίος διετέλεσε και ο πρώτος Διοικητής του.




Εκεί δημιουργήθηκαν αρχικώς οι πρώτες τέσσερις Μοίρες Καταδρομών (Α, Β’, Γ’ και Δ’) προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μονάδες των ανταρτών του λεγόμενου «Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας» στις φοβερές μάχες του Ελληνικού Εμφυλίου. Αργότερα προς το τέλος αυτού, συγκροτήθηκε και η Ε’ Μοίρα Καταδρομών, ενώ μετά το πέρας του Εμφυλίου, το ΚΕΜΚ μετεγκαταστάθηκε από το Καβούρι στη σημερινή του θέση στη Νέα Πέραμο Αττικής, και μετονομάστηκε σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ).