Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ.Κωστίδης: Επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία

 
Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ.Κωστίδης: Επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία

Ενημερώθηκε: 18/04/24 - 15:30

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Επίσημη επίσκεψη στη γειτονική μας Βουλγαρία πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης μετά από σχετική πρόσκληση του Βούλγαρου ομολόγου του Υποστρατήγου Ντέγιαν Ντέσκοφ (Deyan Deshkov). 

Η προαναφερθείσα επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 15 έως 17 Απριλίου 2024, και στη διάρκειά της ο Έλλην Αρχηγός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του, καθώς και με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας Ναύαρχο Εμίλ Ευτύμωφ (Emil Eftimov), με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 

«Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε άριστο κλίμα και διαπιστώθηκε η κοινή πρόθεση για ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο πλευρών» σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ, καθώς οι σχέσεις με τη Βουλγαρία, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον, εδώ και αρκετές δεκαετίες, κάτι περισσότερο από φιλικές. 

Ενδεικτικό των εξαιρετικά θερμών σχέσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χώρων, είναι και το γεγονός ότι τις ίδιες περίπου μέρες που ο Στρατηγός Κωστίδης πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στη Σόφια, ο Βούλγαρος Αρχηγός Ναυτικού πραγματοποιούσε αντίστοιχη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα μετά από σχετική πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου – Ελευθερίου Κατάρα ΠΝ.

Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΣ συνοδευόμενος από τον Βούλγαρο ομόλογό του Υποστράτηγο Ντέσκοφ, πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα της 3ης Ταξιαρχίας των Βουλγαρικών Χερσαίων Δυνάμεων, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή της και παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Σχηματισμού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ