Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ.Κωστίδης: Επισκέψεις σε Μονάδες και Σχηματισμούς της ΑΣΔΗΜ-NRDC/GR και της ΑΣΔΙΘ

 
Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ.Κωστίδης: Επισκέψεις σε Μονάδες και Σχηματισμούς της ΑΣΔΗΜ-NRDC/GR και της ΑΣΔΙΘ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΣ

Ενημερώθηκε: 15/02/26 - 16:52

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Διαδοχικές επισκέψεις σε Μονάδες και Σχηματισμούς της Ανωτέρας Στρατιωτικής Διοικήσεως Ηπείρου Μακεδονίας (ΑΣΔΗΜ)-NRDC/GR, δηλαδή το πρώην Γ’ Σώμα Στρατού/NRDC-GR, και της Ανωτέρας Στρατιωτικής Διοικήσεως Θράκης (ΑΣΔΙΘ), το πρώην Δ’ Σώμα Στρατού, πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Πιο συγκεκριμένα.

Ο Αρχηγός επισκέφθηκε την έδρα της ΑΣΔΗΜ/NRDC-GR, στη Θεσσαλονίκη, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπουντλιάκης, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή, τις επιχειρησιακές και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες στο προσωπικό.

Ακολούθως, ο Στρατηγός Κωστίδης επισκέφθηκε το 316 Συνεργείο Περιοχής Τεχνικού (316 ΣΠΤΧ) στην Ξάνθη, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής της ΑΣΔΙΘ Αντιστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Αρχηγού το τελευταίο διάστημα στη συγκεκριμένη Μονάδα, που κατασκευάζει, μεταξύ άλλων, και drones – «καμικάζι» μετά την πρώτη που είχε πάει συνοδεύοντας τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νίκο Δένδια.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός μετέβη στην έδρα της ΧΧV (25ης) Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXV ΤΘΤ), που φέρει την τιμητική ιστορική ονομασία «2ο Σύνταγμα Ιππικού – Έφεσσος» και της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ), με την επίσης ιστορική ονομασία «Πόγραδετς», όπου ενημερώθηκε για την αποστολή, τις επιχειρησιακές και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Σχηματισμού και έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες στο προσωπικό των προαναφερθέντων δύο Σχηματισμών.

Τέλος, ο Αρχηγός μετέβη στην έδρα της ΧΧΙ (21ης) Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧΙ ΤΘΤ), που φέρει την ιστορική ονομασία «Πίνδος» στην Κομοτηνή, όπου υποδέχτηκε τον ΥΕΘΑ κ. Ν. Δένδια. Ο Υπουργός περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ταξιαρχίας, ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητές της καθώς και για την παρεχόμενη εκπαίδευση στο προσωπικό του Σχηματισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο προαναφερθείσες Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες, αποτελούν δύο από τους πιο ισχυρούς Σχηματισμούς του Ελληνικού Στρατού και είναι εφοδιασμένες με άρματα μάχης τύπου Leopard-2A6HEL η XXI ΤΘΤ και με Leopard-2A4, της λεγόμενης «ενδιαμέσου λύσεως» (“Interim Solution”) του αρχικού προγράμματος αποκτήσεως νέου άρματος του ΕΣ η XXI ΤΘΤ, γεγονός που γνωρίζει ασφαλώς άριστα ο – προερχόμενος και αυτός από το Όπλο του Ιππικού – Τεθωρακισμένων Αρχηγός!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ