Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ.Κωστίδης: Παρακολούθησε της ασκήσεως διαβάσεως υδατίνων κωλυμάτων “River Route’24” στο Νότιο Έβρο

 
Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ.Κωστίδης: Παρακολούθησε της ασκήσεως διαβάσεως υδατίνων κωλυμάτων “River Route’24” στο Νότιο Έβρο

Ενημερώθηκε: 08/06/24 - 18:45

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Την τελική φάση της ασκήσεως διαβάσεως υδατίνων κωλυμάτων, με την επωνυμία “River Route’24”, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πλωτών Μέσων (ΚΕΠΜ) στο Νότιο Έβρο, παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Εκτός του Αρχηγού, την τελική φάση της ασκήσεως παρακολούθησαν επίσης οι Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοικήσεως Υποστηρίξεως Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπολομύτης, καθώς επίσης και παρατηρητές από την Αίγυπτο, Αρμενία, Βουλγαρία, ΗΠΑ, Ιταλία και Κύπρο, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της προαναφερθείσης εκπαιδευτικής δραστηριότητος.

«Σκοπός της άσκησης, ήταν η ρεαλιστική εκπαίδευση του προσωπικού σε
αντικείμενα πλεύσης των ερπυστριοφόρων και τροχοφόρων μέσων, καθώς και
στην τεχνική διάβασης υδάτινου κωλύματος, υπό τις συνθήκες ενός
σύγχρονου περιβάλλοντος επιχειρήσεων» σημειώνεται από το ΓΕΣ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ)
“River Route’24” συμμετείχαν με μέσα και προσωπικό η 31η Μηχανοκίνητη
Ταξιαρχία (31 Μ/Κ ΤΑΞ), που φέρει την ιστορική ονομασία «Κάμια», η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) «Κιλκίς – Λαχανά», το 730 Τάγμα Μηχανικού Γεφυροσκευής (730 ΤΜΧ Γ/Φ) και ο 744 Λόχος Μηχανικού Γεφυροσκευής (744 ΛΜΧ Γ/Φ).

Επισημαίνεται ότι ο Ελληνικός Στρατός έχει οργανώσει δύο Κέντρα Εκπαιδεύσεως Πλωτών Μέσων στο νομό Έβρου. Ένα στο νότιο τμήμα του ποταμού, προκειμένου να εκπαιδεύονται οι σχηματισμοί, οι μονάδες, το προσωπικό και τα μέσα αυτών, που ανήκουν στη ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη και το αντίστοιχο δεύτερο στον Βόρειο Έβρο, στον ποταμό Άδρα, για την αντίστοιχη εκπαίδευση Σχηματισμών, μονάδων, προσωπικού και μέσων της XVI (16ης) Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού, που εδρεύει στο Διδυμότειχο.

Με τον τρόπο αυτό οι μονάδες και οι σχηματισμοί που έχουν «μέτωπο» το ποτάμι δεν γνωρίζουν μόνο πως θα αμύνονται αλλά και πως θα επιτίθενται – περνώντας ένα σοβαρό υδάτινο κώλυμα, όπως είναι ο Έβρος – οψέποτε αυτό απαιτηθεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ