Αλκ.Στεφανής: Θα συναντήσω τον Ισραηλινό ομόλογό μου στο Παρίσι – Πότε και γιατί ελέχθη;

 
Αλκ.Στεφανής: Θα συναντήσω τον Ισραηλινό ομόλογό μου στο Παρίσι – Πότε και γιατί ελέχθη;

Ενημερώθηκε: 13/06/23 - 14:50

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Στην «αποκάλυψη» ότι επίκειται, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του προέβη ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, αναγγέλλοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ, την εθιμοτυπικού χαρακτήρος συνάντησή του, στο γραφείο του, με τον Αρχηγό των Ναυτικών Δυνάμεων του Ισραήλ Αντιναύαρχο David Saar Salama, ο οποίος επισκέπτεται επισήμως την Ελλάδα μετά από σχετική πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Για τη συνάντησή του με τον Αρχηγό των Ναυτικών Δυνάμεων του Ισραήλ Αντιναύαρχο David Saar Salama ο ΥΕΘΑ ανέφερε σχετικώς στο τουίτερ του ότι «…συζητήσαμε για την αμυντική συνεργασία των χωρών μας», επισημαίνοντας επίσης ότι «είχε προηγηθεί η συνεργασία μου με πρέσβη Noam Katz και αναμένεται η συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό μου Yoav Gallant, στο Παρίσι».

Η συνάντησή του Έλληνος ΥΕΘΑ με τον Ισραηλινό Αρχηγό πραγματοποιήθηκε παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Προηγουμένως, ο Ισραηλινός Αρχηγός, συνοδευόμενος από τον φιλοξενούντα αυτόν Έλληνα ομόλογό του, επισκέφθηκε σε εθιμοτυπικού χαρακτήρος συνάντηση τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

«Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, δίνοντας έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας και στις δυσμενείς συνέπειες του αναθεωρητισμού για την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, αναφερθήκαμε στην στενή στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ η οποία εμβαθύνεται συνεχώς με δραστηριότητες επιχειρησιακής συνεργασίας και συνεκπαίδευσης και οι οποίες ενισχύονται τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά στο πλαίσιο του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ για το 2023», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο Στρατηγός Φλώρος.

Και πρόσθεσε: «Η συνάντησή μας ολοκληρώθηκε με αναφορά στην ιδιαίτερη επιτυχία της ναυτικής άσκησης «NOBLE DINA 2023» που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου επισήμανα την ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, με την υπογραφή του κοινού σχεδίου Δράσης, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή μου για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των Ναυτικών Δυνάμεων σε διμερές πλαίσιο», κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ισραηλινός Αρχηγός, ο οποίος προέρχεται από τις Ειδικές Δυνάμεις του Ισραηλινού Ναυτικού, την περίφημη Μονάδα των βατραχανθρώπων “Shayetet-13” («Στολίσκος-13») συνεχίζει και σήμερα την επίσημη επίσκεψή του με συναντήσεις και επαφές στον Στόλο και Μονάδες του Π.Ν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ