Αντιναύαρχος Ι.Δρυμούσης: Παρακολούθηση επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως υποβρυχίων στο Σαρωνικό κόλπο

 
Αντιναύαρχος Ι.Δρυμούσης : Παρακολούθηση επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως υποβρυχίων στο Σαρωνικό κόλπο

Ενημερώθηκε: 17/11/23 - 20:08

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Αντικείμενα επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως μονάδων του Αρχηγείου Στόλου, που διεξήχθησαν στην ευρύτερη περιοχή Σαρωνικού κόλπου, παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο Αρχηγοί παρακολούθησαν το αντικείμενο της εκπαιδεύσεως «βολή εκπαιδευτικής τορπίλλης» υποβρυχίου, επιβαίνοντας οι ίδιοι επί ενός, από τα τέσσερα συνολικώς, υπερσύγχρονου υποβρυχίου Type-214AIP, κλάσεως «Παπανικολής».

Ο κυβερνήτης του υποβρυχίου υποδέχτηκε τους Αρχηγούς ΓΕΝ και Στόλου και τους ενημέρωσε επί των λεπτομερειών της εκπαιδευτικής δραστηριότητος, την οποία στη συνέχεια παρακολούθησαν από την αίθουσα διακυβερνήσεως του υποβρυχίου.

Το υποβρύχιο είχε αποπλεύσει ήδη και βρισκόταν στην περιοχή της ασκήσεώς του, όταν έφτασαν οι δύο Αρχηγοί επιβαίνοντας επί ενός Σκάφους Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ), τύπου Mark V, της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Αρχηγείου Στόλου.

Μάλιστα, συμφώνως με τις πληροφορίες της ιστοσελίδος μας, οι δύο Αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι και τις επιχειρησιακές δυνατότητες και των σκαφών αυτού του τύπου, στη διάρκεια του πλου του, ενώ μία ιδιαίτερη «λεπτομέρεια» ήταν πως όταν έπρεπε να φύγουν από το υποβρύχιο, το ΣΑΠ δεν «έπιασε» δίπλα στο υποβρύχιο για να παραλάβει τους δύο Αρχηγούς, αλλά έστειλε και τους παρέλαβε ένα φουσκωτό, που στη συνέχεια «ανέβηκε» από την ειδική κεκλιμένη ράμπα της πρύμνης πάνω στο ΣΑΠ και τους αποβίβασε, όπως δηλαδή ακριβώς γίνεται και στις επιχειρήσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ