Δένδιας: «Η Ελλάδα στηρίζεται σήμερα στην κοινωνία της και το ισχυρότερο κομμάτι της κοινωνίας της είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις

 
Δένδιας: «Η Ελλάδα στηρίζεται σήμερα στην κοινωνία της και το ισχυρότερο κομμάτι της κοινωνίας της είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις

Ενημερώθηκε: 03/12/23 - 20:15

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Τη θέση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως ενός από τους πυλώνες της κοινωνίας μας που παρέχουν τη δυνατότητα «…μαζί με μία δραστήρια εξωτερική πολιτική να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στους ταραγμένους καιρούς μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Δένδιας, ο οποίος παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση για την επέτειο της συμπληρώσεως 202 ετών από τον θάνατο του Ήρωα Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, Εμμανουήλ Παπά, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου της Δημοτικής Κοινότητος Εμμανουήλ Παπά, του ομώνυμου Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

«Η Ελλάδα στηρίζεται σήμερα στην κοινωνία της και το ισχυρότερο κομμάτι της κοινωνίας της είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, που της δίνουν τη δυνατότητα, μαζί με μια δραστήρια εξωτερική πολιτική, να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στους ταραγμένους καιρούς μας» τόνισε χαρακτηριστικώς στη δήλωσή του ο κ.Υπουργός.

Στην επιμνημόσυνη δέηση και στις άλλες τελετές Μνήμης παρευρέθηκαν ο Βουλευτής κ.Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και οι Βουλευτές κ.Κωνσταντίνος Αχιλλέως Καραμανλής, κα.Φωτεινή Αραμπατζή, κ.Θεόφιλος Λεονταρίδης και κ.Κωνσταντίνος Μπούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ.Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων Ελλάδος Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κ.Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά, κ. Δημήτριος Νότας, ενώ από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων παρέστησαν ο Διοικητής του Γ´ Σώματος Στρατού/ NRDC-GR Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος και ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης (ΠΖ) Αδάμ Σαρρής.

Ο ΥΕΘΑ κ.Ν.Δένδιας, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Ήρωος Εμμανουήλ Παπά, στην κεντρική πλατεία της Δημοτικής Κοινότητος, ενώ παρακολούθησε την παρέλαση μαθητών και συλλόγων και απένειμε τα μετάλλια στους νικητές του 24ου Δρόμου στη Μνήμη Εμμανουήλ Παπά.

Κατά τη δήλωσή του ο κ.Ν.Δένδιας, αφού αναφέρθηκε στο ρόλο και στα επιτεύγματα του Ήρωος Εμμανουήλ Παπά, τόνισε – μεταξύ άλλων – τα εξής:  

«…Η Ελλάδα, κυρίες και κύριοι, στηρίζεται σήμερα στην κοινωνία της και το ισχυρότερο κομμάτι της κοινωνίας της είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, που της δίνουν τη δυνατότητα, μαζί με μια δραστήρια εξωτερική πολιτική, να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στους ταραγμένους καιρούς μας.

Και θέλω να σας πω και εδώ, από την πατρίδα του Εμμανουήλ Παπά, ότι είμαι ιδιαίτερα περήφανος που είμαι Πολιτικός Προϊστάμενος των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται παντού. Είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν όχι μόνο οποιαδήποτε εξωτερική απειλή, αλλά και οποιαδήποτε απειλή εναντίον της κοινωνίας μας από άλλες αιτίες, όπως η κλιματική αλλαγή και τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Είναι εξοπλισμένες καλά με το υστέρημα του ελληνικού λαού, αλλά συγχρόνως είναι η ώρα να τις μεταρρυθμίσουμε, για να αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές προσκλήσεις που δημιούργησε ο 21ος αιώνας…».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ