Έφτασε στην Αίγυπτο με C-130H της Πολεμικής Αεροπορίας η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους της Γάζας, με φροντίδα του ΥΠΕΞ

 
Έφτασε στην Αίγυπτο με C-130H της Πολεμικής Αεροπορίας η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους της Γάζας, με φροντίδα του ΥΠΕΞ

Ενημερώθηκε: 06/11/23 - 20:10

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Έφτασε στην Αίγυπτο με ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H της Πολεμικής Αεροπορίας η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους αμάχους της Γάζας, σε μία αποστολή που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε με φροντίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών!

Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια, συνολικού βάρους περίπου 5 τόνων, κατέφθασε σήμερα με αεροσκάφος C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ) στο αεροδρόμιο El Arish της Αιγύπτου, που βρίσκεται στη χερσόνησο του Σινά και από εκεί με φροντίδα των Αιγυπτιακών αρχών θα προωθηθεί οδικώς, με φορτηγά αυτοκίνητα, στη λωρίδα της Γάζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φορτίο της ανθρωπιστικής βοήθειας, που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των Υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και το οποίο περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό, υποδέχθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του El Arish στο Σινά, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών μεριμνά, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αιγυπτιακές Αρχές, για την ταχύτερη δυνατή μεταφορά της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα» σημειώνεται από το ΥΠΕΞ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αργά το απόγευμα το αεροσκάφος C-130H επέστρεψε στη βάση του, καθώς και ότι σε αυτήν την αποστολή οι μόνοι στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην αποστολή ήταν το πλήρωμα του αεροσκάφους και ουδείς άλλος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ