Ελληνική βοήθεια στην Κύπρο για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Πάφο, μέσω ΕΕ

 
κυπρος

Ενημερώθηκε: 14/06/24 - 09:57

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ελληνική βοήθεια στάλθηκε στην Κύπρο, για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Πάφο, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ) και μετά από σχετικό αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα.

Η Ελλάδα απέστειλε δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair CL-415 της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροπυροσβέσεως (383 ΜΕΕΑ) για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή της Πάφου, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ) και μετά από σχετικό αίτημα της Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη χρήση του προαναφερθέντος Μηχανισμού κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου δασικών πυρκαγιών, που ξεκίνησε την 1η Μαΐου, ενώ συνολικώς, στο πλαίσιο των μέτρων προετοιμασίας για την περίοδο των δασικών πυρκαγιών, η ΕΕ έχει έτοιμο προς ενεργοποίηση έναν στόλο 32 εναέριων πυροσβεστικών μέσων και 556 πυροσβεστών, προτοποθετημένων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επιπλέον, η ΕΕ, όπως έγινε γνωστό από πηγές της, στηρίζει επί του παρόντος οκτώ έργα προλήψεως δασικών πυρκαγιών, ενισχύοντας έτσι τις εθνικές ικανότητες ανθεκτικότητος στις δασικές πυρκαγιές.

Αναφορικώς με την αποστολή της ελληνικής βοήθειας στην Κύπρο, ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ κ. Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε: «Ευχαριστώ την Ελλάδα για την άμεση ανταπόκρισή της και τη βοήθεια που προσέφερε στην Κύπρο για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή της Πάφου, αποστέλλοντας δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. Αυτή είναι η αλληλεγγύη της ΕΕ στην πράξη.»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ