Επισκέψεις του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γ.Κωστίδη στην 5η Α/Μ ΤΑΞ και στη ΣΕΑΠ στην Κρήτη

 
Επισκέψεις του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γ.Κωστίδη στην 5η Α/Μ ΤΑΞ και στη ΣΕΑΠ στην Κρήτη

Ενημερώθηκε: 25/02/24 - 16:38

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Διαδοχικές επισκέψεις σε Μονάδες και Σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς που εδρεύουν στην Κρήτη πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο Αρχηγός πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 5ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (5ης Α/Μ ΤΑΞ), που φέρει την ιστορική ονομασία «V Μεραρχία Κρητών» στη Σούδα και στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) στο Ηράκλειο.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Αρχηγός ενημερώθηκε για την αποστολή, τις επιχειρησιακές και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές του Σχηματισμού, καθώς και για την παρεχόμενη εκπαίδευση της Σχολής. Στη συνέχεια
απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, έδωσε τις κατευθυντήριες οδηγίες στο
προσωπικό και τόνισε τη σημασία της αποστολής που έχει κληθεί να
επιτελέσει» επισημαίνεται από το ΓΕΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 5η Α/Μ ΤΑΞ, που προήλθε από την μετεξέλιξη και αναδιοργάνωση της V (5ης) Μεραρχίας Πεζικού, αποτελεί σχηματισμό που μεταφέρεται από αέρος, κυρίως με ελικόπτερα, σε οποιοδήποτε σημείο του νοτίου Αιγαίου, των Δωδεκανήσων κλπ, οψέποτε αυτό απαιτηθεί, κάτι αντίστοιχο με την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία που εδρεύει στο Βορρά, στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Το θέμα είναι ότι – ως τώρα τουλάχιστον – στην Κρήτη ΔΕΝ εδρεύουν ούτε και επιχειρούν μονάδες μεταφορικών ελικοπτέρων (και των συνοδών τους επιθετικών) για να μεταφέρουν τις μονάδες του σχηματισμού, κάτι που μάλλον αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία για… «αερομεταφερόμενο» σχηματισμό χωρίς τα μέσα μεταφοράς του δίπλα του, κάτι που φαίνεται πως θα αλλάξει …λίαν συντόμως, αφού έχει ήδη περάσει  και εγκριθεί από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο η σχετική αναδιοργάνωση. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ