Επίσκεψη του Νίκου Χαρδαλιά σε μονάδες του νομού Δράμας

 
Επίσκεψη του Νίκου Χαρδαλιά σε μονάδες του νομού Δράμας

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 12/02/23 - 12:12

Μονάδες στο νομό Δράμας επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας της περιοδείας του σε σχηματισμους των Ενόπλων Δυνάμεων στις περιφέρειες κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε :

Την Ε΄ Μοίρα Καταδρομών (Ε΄ ΜΚΔ) και την 165 Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (165 ΜΠΕΠ) στη Δράμα,

- Το 518 μηχανοποιημένο τάγμα Πεζικού (518 Μ/Π ΤΠ), στο Νευροκόπι και

- Το τάγμα Εθνοφυλακής Δράμας (ΤΕΘ Δράμας) όπου ενημερώθηκε από τους διοικητές, αντισυνταγματάρχες, Ηρακλή Κoσκερίδη, Δημήτριο Καραμπουτάκη, Δημήτριο Τσιτάκη και Παναγιώτη Αθανασόπουλο, για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητες των μονάδων και μίλησε στα στελέχη, τους οπλίτες θητείας και εθνοφύλακες που είχαν υπηρεσία.

Τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας συνόδευαν οι διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος,της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης και του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος.

Περαιτέρω συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χρήστο Μέτιο, τον αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακης ενότητας (Π.Ε.) Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και τους δημάρχους Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο, Προσοτσάνης Θεόδωρο Αθανασιάδη, Παρανεστίου Αναστάσιο Καγιάογλου, Δοξάτου Θεμιστοκλή Ζεκερίδη και Κάτω Νευροκοπίου Ιωάννη Κυριακίδη. Στις συναντήσεις συμμετείχε βουλευτή Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος.

Σε δήλωση του από την πόλη της Δράμας ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι είναι ξεκάθαρο προς τους πάντες το αμέριστο ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ αναφέρθηκε στις σχέσεις μας με την Τουρκία την παρούσα περίοδο εστιάζοντας στη βοήθεια της Ελλάδας προς την γειτονική πληγείσα από το σεισμό χώρα λέγοντας:

«Η σκέψη μας είναι με τον λαό της Τουρκίας ο οποίος υποφέρει. Ό,τι μας έχει ζητηθεί, έχει παρασχεθεί μέσα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό. Και ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μία πανελλαδική κινητοποίηση, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα που αφορούν στην ανθρωπιστική και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ