Ι.Κεφαλογιάννης: Η Ολυμπιακή φλόγα αποτελεί σύμβολο των ιδεωδών του Ολυμπισμού

 
Ι.Κεφαλογιάννης: Η Ολυμπιακή φλόγα αποτελεί σύμβολο των ιδεωδών του Ολυμπισμού

Ενημερώθηκε: 20/04/24 - 22:12

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Το διαχρονικό συμβολισμό της Ολυμπιακής Φλόγας στη σύνδεση των αγώνων της αρχαιότητος με τους σημερινούς επισήμανε στο σύντομο χαιρετισμό του στην τελετή υποδοχής της στο Στρατόπεδο «Παπάγου», ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ενώ δύο Ολυμπιονίκες – αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων αποτέλεσαν τους λαμπαδηδρόμους εντός του στρατοπέδου σε τελετή που πραγματοποιήθηκε κάτω από σχετικώς δυσμενείς καιρικές συνθήκες!  

Στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας των XXXΙIΙ (33ων)   Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024», στο Στρατόπεδο «Στρατάρχη Αλέξανδρου Παπάγου» παρευρέθηκαν επίσης οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο Εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» κ. Maxime Reynaud και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Ολυμπιακή Φλόγα μετέφερε στο ΥΠΕΘΑ για την αφή του βωμού ο λαμπαδηδρόμος Ολυμπιονίκης της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανθυπολοχαγός (ΥΠ) Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, ενώ στην συνέχεια παραδόθηκε στην λαμπαδηδρόμο Ολυμπιονίκη Ιστιοπλοΐας Ανθυποσμηναγό Σοφία Παπαδοπούλου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο ΥΦΕΘΑ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ολυμπιακή φλόγα αποτελεί σύμβολο των ιδεωδών του Ολυμπισμού, δηλαδή της ειρήνης, της συνεργασίας, της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, καθώς και μία γέφυρα που ενώνει τους αγώνες της αρχαιότητας με τους σημερινούς. Παράλληλα, τόνισε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε μία χώρα με την οποία μας συνδέουν βαθύτατοι ιστορικοί δεσμοί αδελφοσύνης, επισημαίνοντας την πεποίθηση ότι θα στεφθεί από επιτυχία και θα συμβάλλει στην προσπάθεια του Ολυμπιακού κινήματος για επίτευξη εκεχειρίας και μετριασμό των διεθνών εντάσεων, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη διεθνή συγκυρία».

Τέλος στο δικό του επίσης σύντομο χαιρετισμό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε την τιμή που αποδίδει η Πολιτεία στους Ολυμπιονίκες, εντάσσοντας αυτούς ως αξιωματικούς και των τριών Κλάδων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ