Ν. Δένδιας: Η «Ατζέντα 2030» είναι μία μεταρρύθμιση, που θέτει τα θεμέλια για τη δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων Ενόπλων Δυνάμεων.

 
Ν. Δένδιας: Η «Ατζέντα 2030» είναι μία μεταρρύθμιση, που θέτει τα θεμέλια για τη δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων Ενόπλων Δυνάμεων.

Ενημερώθηκε: 17/04/24 - 14:24

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Για την «Ατζέντα 2030» που όπως τόνισε «αποτελεί μία μεταρρύθμιση που θέτει τα θεμέλια για τη δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων Ενόπλων Δυνάμεων» μίλησε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας στους σπουδαστές της 76ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).  

Ως γνωστόν, η ΣΕΘΑ, που αποτελεί το «πανεπιστήμιο» των Ενόπλων Δυνάμεων, με διακλαδικούς σπουδαστές και όχι μόνο, καθώς σε αυτήν μπορούν να φοιτούν και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και πολιτικοί υπάλληλοι από τα άλλα υπουργεία και υπηρεσίες του Δημοσίου, στεγάζεται στο Διοικητήριο της παλαιάς Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στην Κυψέλη, ενώ τον ΥΕΘΑ υποδέχθηκε ο Διοικητής της Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σαρδέλλης.

Μιλώντας προς τους σπουδαστές ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην πληθώρα ασύμμετρων προκλήσεων και απειλών στο σημερινό σύνθετο περιβάλλον ασφάλειας, όπως και στον σχεδιασμό και υλοποίηση της μεταρρύθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων, ως απάντηση, με την «Ατζέντα 2030». Μία μεταρρύθμιση, που όπως πρόσθεσε, θέτει τα θεμέλια για τη δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ίδιος, σε άλλο σημείο της τοποθετήσεώς του, επισήμανε ότι η μεταρρύθμιση εξελίσσεται σε τρεις βασικούς άξονες:

α. Τον εκσυγχρονισμό δομής και τον εξορθολογισμό λειτουργίας, την αξιολόγηση υφιστάμενων οπλικών συστημάτων και την επικαιροποίηση – προτεραιοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων.

β.  Οικοσύστημα Καινοτομίας.

γ. Προσωπικό, που περιλαμβάνει στελέχωση, μέριμνα, επέκταση μεταπτυχιακών προγραμμάτων ΑΣΕΙ, οικιστικό πρόγραμμα στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων, αναβάθμιση της εκπαιδεύσεως οπλιτών θητείας, εθελοντική στράτευση γυναικών, απόκτηση πιστοποιήσεως δεξιοτήτων κατά της διάρκεια της θητείας κ.ά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ