Θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς κατασκευής μη επανδρωμένων οχημάτων στον αέρα και στη θάλασσα, των δορυφορικών επικοινωνιών, αλλά στην ίαση περιπτώσεων πολεμικού τραύματος εξέτασε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της διήμερης επισκέψεώς του (22-23 Απριλίου 2026) στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκε σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε το φημισμένο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), που είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως στους τομείς της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου Ωκεάνιας Μηχανικής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Καθηγητή Μιχαήλ Τριανταφύλλου (έδρα William I. Koch).
Ακολούθως, ο κ. Υπουργός επισκέφτηκε πάντα στο MIT, το Ινστιτούτο Αστροφυσικής και Ερεύνης του Διαστήματος (KIAA), όπου συναντήθηκε με τον Δρα Ερωτόκριτο Κατσαβουνίδη, ο οποίος έχει μακρά ερευνητική παρουσία στους τομείς της φυσικής βαρυτικών κυμάτων, της αστροφυσικής συμπαγών αντικειμένων και της προηγμένης ανάλυσης δεδομένων.
Τέλος, κατά την παραμονή του στη Βοστώνη, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε και με τον Δρα Γιώργο Βέλμαχο, Καθηγητή Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard και Διευθυντή Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής στο Massachusetts General, με τον οποίο συζήτησαν για τη δημιουργία του Κέντρου Τραύματος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στη συνέχεια σχετικής εκδηλώσεως που είχε πραγματοποιηθεί πριν από μερικούς μήνες στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, που θα φιλοξενήσει και το Κέντρο Τραύματος των Ελληνικών ΕΔ.