Πολυήμερη επίσκεψη, από 14 ως και 17 Ιουλίου 2026, στο Κατάρ για συλλυπητήρια και στην Αυστραλία για αμυντική καινοτομία πραγματοποιεί ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας.
Πιο συγκεκριμένα.
Χθες, Τρίτη, ο κ. Δένδιας έγινε δεκτός στο Παλάτι Lusail στη Ντόχα από τον Εμίρη του Κατάρ Tamim bin Hamad bin Khalifa Al Thani, προς τον οποίον εξέφρασε τα συλλυπητήρια τόσο του ίδιου, όσο και εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως για την απώλεια του Σεΐχη Hamad bin Khalifa Al Thani.
Ακολούθως, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Αυστραλία, όπου θα έχει επαφές με στελέχη ερευνητικών ιδρυμάτων και εταιρειών οι οποίες βρίσκονται στην πρωτοπορία σε διεθνές επίπεδο, στους τομείς της Ρομποτικής, της Καινοτομίας και των Νέων Τεχνολογιών, στον τομέα της Άμυνας, ενώ θα έχει επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με Αυστραλούς αξιωματούχους, μέλη της Ομογένειας και ακαδημαϊκούς φορείς, όπως σημειώνεται από το ΥΠΕΘΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εκεί επίσκεψή του ο ΥΕΘΑ, την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026, θα παραστεί σε δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϋ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, Υπέρτιμου και Έξαρχου πάσης Ωκεανίας κ.κ. Μακαρίου, με τον οποίο θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στη συνέχεια στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ενώ την ίδια ημέρα, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα «Ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο», στο Business Sydney.
Τέλος, την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας της Αυστραλίας.