Νέα τουρκική πρόκληση: Δημοσιεύουν χάρτη που «βαφτίζει» την ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά Κρήτης και Δωδεκανήσου, τουρκική!

 
Νέα τουρκική πρόκληση: Δημοσιεύουν χάρτη που «βαφτίζει» την ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά Κρήτης και Δωδεκανήσων, τουρκική!

Ενημερώθηκε: 12/10/21 - 19:36

Σε νέα πρόκληση προχώρησε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσιεύοντας χάρτη όπου ουσιαστικά όλη η ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά της Κρήτης και των Δωδεκανήσων έχει «βαπτιστεί» τουρκική.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε σήμερα τους χάρτες αυτούς με αφορμή ανακοίνωση του με την οποία απαντά σε κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η νέα navtex, που εξέδωσε για το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, ουσιαστικά αντικατοπτρίζει τις θέσεις της Ελλάδας της Κύπρου.

Στην ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί που δημοσιεύτηκαν σε ορισμένα ΜΜΕ σχετικά με τις έρευνες του Oruc Reis είναι παραπλανητικοί και αναληθείς.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας μάλιστα προαναγγέλλει ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες του στις περιοχές της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, που έχει καθοριστεί με τη Συμφωνία Υφαλοκρηπίδας που υπεγράφη με το «ψευτοκράτος» το 2011 και κοινοποιήθηκε στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020.

«Σε μια τέτοια περίοδο που οι δραστηριότητες εντός της Γαλάζιας Πατρίδας μας διεξάγονται πιο έντονα από ποτέ με το συντονισμένο έργο των αρμόδιων υπουργείων και ιδρυμάτων, υπάρχει υστεροβουλία, αν δεν υπάρχει άγνοια, πίσω από τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες θα παραπλανούν και βλάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα» τονίζει το τουρκικό υπουργείο στην ανακοίνωση με αποδέκτες την εσωτερική αντιπολίτευση αλλά στην συνέχεια μάλλον στέλνει και μήνυμα εκτός Τουρκίας και συγκεκριμένα στην χώρα μας και στην Κύπρο ότι : «Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων στη Γαλάζιας Πατρίδας μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως συνέβη μέχρι τώρα».