Ν.Παναγιωτόπουλος: Όταν είμαστε ενωμένοι νικάμε. Όταν είμαστε διχασμένοι κινδυνεύουμε με τραγικές ήττες

 
ΠΑΝ

Ενημερώθηκε: 25/03/23 - 21:18

Στην ανάγκη ύπαρξης ενότητας από όλους τους Έλληνες αναφέρθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη σύντομη δήλωσή του μετά το πέρας της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης των Αθηνών, για την Εθνική επέτειο της Επανάστασης του 1821

«…Όταν είμαστε ενωμένοι κι όταν συμφωνούμε στα βασικά πετυχαίνουμε τις μεγαλύτερες, τις ενδοξότερες, νίκες. Όταν δεν συμβαίνει αυτό και όταν είμαστε διχασμένη κινδυνεύουμε με τις πιο τραγικές ήττες…», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Η πλήρης δήλωση του ΥΕΘΑ έχει ως εξής: «Λαμπρή ημέρα σήμερα και λαμπρή Εθνική Γιορτή, διπλή γιορτή, Εθνική και Θρησκευτική η πιο λαμπρή από όλες γιατί ο Εορτασμός της Επετείου της Εθνεγερσίας πρέπει να είναι η πιο λαμπρή Εθνική γιορτή.

Αντλούμε δύναμη και εμπνεόμαστε από το παράδειγμα των Ηρώων του ’21, λαμβάνουμε υπόψη από το παράδειγμά τους ότι όταν είμαστε ενωμένοι κι όταν συμφωνούμε στα βασικά πετυχαίνουμε τις μεγαλύτερες, τις ενδοξότερες, νίκες. Όταν δεν συμβαίνει αυτό και όταν είμαστε διχασμένη κινδυνεύουμε με τις πιο τραγικές ήττες.

Φέρνουμε στο μυαλό μας κάτι πολύ απλό, ότι οι Ήρωες του ‘21 αυτοί που πέτυχαν την Εθνική Ανεξαρτησία μέσα από τη θυσία τους και τον αγώνα τους ήταν απλά άνθρωποι με μεγάλη πίστη, μεγάλη αποφασιστικότητα και ακόρεστη δίψα για Ελευθερία. Άνθρωποι που δεν λογάριαζαν, για να φέρω στο νου μου τα λόγια του Κολοκοτρώνη, «ούτε πώς ήταν οι Τούρκοι ούτε ποιοι βαστούσαν τα κάστρα και τις πόλεις» κι έτσι αγωνίστηκαν και πέτυχαν σήμερα εμείς να είμαστε ελεύθεροι και να οφείλουμε να ακολουθούμε το ηρωικό παράδειγμα τους.

Ζήτω η 25η Μαρτίου! Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω το Έθνος! Χρόνια πολλά». 

            Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΥΕΘΑ παρέστη σήμερα στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, την οποία παρακολούθησαν η Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Μιχάλης Γιωργάλλας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κώστας Φλώρος, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, καθώς και Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ενώ στην παρέλαση παρευρέθησαν πολιτικοί αρχηγοί, Βουλευτές, εκπρόσωποι των κομμάτων, πρέσβεις, στελέχη της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και της Εκκλησίας.

«Ιχνηλάτης»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ