Στην τελική ευθεία για την πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra

 
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">[<a href="https://twitter.com/hashtag/Navgreek?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Navgreek</a>] Gaining some perspective. 🇬🇷 <a href="https://t.co/mGSm2GEBzK">pic.twitter.com/mGSm2GEBzK</a></p>&mdash; Naval Group (@navalgroup) <a href="https://twitter.com/navalgroup/status/1686663353379282944?ref_src=twsrc%5Etfw">August 2, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ενημερώθηκε: 03/08/23 - 22:30

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες στα ναυπηγεία της Naval Group στη Λοριάν της Γαλλίας για την ολοκλήρωση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI «Belharra», με την ονομασία «Κίμων».

Η Naval Group δημοσίευσε στο twitter μια νέα φωτογραφία που δείχνει την μισοτελειωμένη φρεγάτα.

«Κερδίζοντας κάποια προοπτική» σχολιάζει η εταιρεία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Naval Group, οι FDI θα παραδοθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας από το 2025 για τις δύο πρώτες μονάδες («Κίμων» και «Νέαρχος») και το 2026 για την τρίτη («Φορμίων»).

Σημειώνεται ότι η FDI Belharra είναι φρεγάτα μάχης πολλαπλών ρόλων, που θα ενισχύσει σημαντικά την αποτρεπτική ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού και θα αλλάξει τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει υψηλού επιπέδου δυνατότητες κατά πλοίων, έναντι εναέριων απειλών, ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων όπως και προβολής ειδικών δυνάμεων. Η προστασία της έναντι εναέριων και απειλών επιφανείας εξασφαλίζεται από τους πιο σύγχρονους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου του Thales Sea Fire, του πρώτου πολυψηφιακού ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών με τεσσάρων σταθερών διατάξεων κεραία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ