Ξεκινούν αύριο οι ετήσιες τακτικές και έκτακτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

 
Ξεκινούν αύριο οι ετήσιες τακτικές και έκτακτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ενημερώθηκε: 29/02/24 - 20:43

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ξεκινούν αύριο, με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), οι ετήσιες τακτικές και έκτακτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι πρώτες που πραγματοποιούνται με τη σημερινή, νέα, σύνθεση με τέσσερις νέους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων. 

Πιο συγκεκριμένα. 

Αύριο, 1η Μαρτίου, στις 08:00, ξεκινά η συνεδρίαση του ΣΑΓΕ, υπό την προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Χούπη και τη συμμετοχή στο ανώτατο συλλογικό όργανο διοικήσεως των Ενόπλων Δυνάμεων, των Αρχηγών ΓΕΣ Αντιστρατήγου Γεωργίου Κωστίδη, ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου – Ελευθερίου Κατάρα ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη. Παραδοσιακώς το ΣΑΓΕ αυτό θα ασχοληθεί με τις κρίσεις (αποστρατείες – προαγωγές) στα Κοινά Σώματα των ΕΔ. 

Ακολούθως ο κάθε Αρχηγός θα προεδρεύσει των οικείων Ανωτάτων Συμβουλίων του κάθε Κλάδου (Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο) οπότε και θα ξεκινήσουν οι αντίστοιχες τακτικές και έκτακτες κρίσεις καθώς και οι τοποθετήσεις. 

Να σημειώσουμε ότι φέτος κρίνονται όλοι οι Συνταγματάρχες Τάξεως (υπόλοιπο) 1992 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (και αντίστοιχοι της ίδιας Τάξεως από τις παραγωγικές Σχολές των άλλων Κλάδων) μέχρι όσοι έχουν τουλάχιστον ένα χρόνο στο βαθμό του Συνταγματάρχη (και αντιστοίχων), αλλά δεν αποστρατεύεται ουδείς αν δεν έχει συμπληρώσει 35ετία (συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων ετών της Σχολής), εκτός και αν το έχει δηλώσει ο ίδιος ότι επιθυμεί να φύγει («φιλική») ή έχει σοβαρό τυπικό κώλυμα, όπως, για παράδειγμα, δεν έχει αποφοιτήσει από τη Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), προσόν που είναι απαραίτητο για την προαγωγή σε ταξίαρχο κλπ. 

Τέλος, τα Ανώτατα Συμβούλια των Κλάδων, πρόκειται να συνεδριάζουν συνεχώς ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, καθώς ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος πρέπει να υπογράψει προαγωγές και αποστρατείες τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, πρόκειται να πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ