Αύριο η αυλαία στο Ράλι Γερμανίας

Αύριο η αυλαία στο Ράλι Γερμανίας
Ενημερώθηκε: 19/08/18 - 04:15

Ο Καβαλιώτης οδηγός είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε αγώνα Ράλι με αυτοκίνητο φτιαγμένο για το WRC. Χθες (Παρασκευή 18/8) έκανε τα πρώτα επίσημα αγωνιστικά χιλιόμετρα με το Fiesta WRC έχοντας την υποστήριξη της εργοστασιακής Ford M-Sport και ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος του αγώνα.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης συμμετέχει και έχει πείρα από αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Και όπως καταλαβαίνετε οι αγώνες του ERC δεν έχουν καμιά σχέση με το WRC.

Το συγκεκριμένο Fiesta WRC είναι μακράν ότι πιο δυνατό έχει οδηγήσει ο συμπατριώτης μας και φυσιολογικά χρειάστηκε χρόνο και χιλιόμετρα για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του.

Η πρώτη του αγωνιστική επαφή έγινε για λίγα χιλιόμετρα την Πέμπτη στην υπερειδική. Χθες έτρεξε το πρώτο σκέλος του αγώνα και ταυτόχρονα μάθαινε τα μυστικά από το «θηρίο».

Αύριο η αυλαία στο Ράλι Γερμανίας

Ο ίδιος είπε:

«Δυσκολευτήκαμε πολύ στην υπερειδική της Πέμπτης, την πρώτη ειδική του αγώνα. Υποπέσαμε σε λάθος, καθώς χτυπήσαμε με το πίσω μέρος σε κράσπεδο, με αποτέλεσμα να πάθουμε κλατάρισμα και να χάσουμε αρκετά δευτερόλεπτα. Σε συνδυασμό με ένα πρόβλημα στα ηλεκτρικά του Fiesta, χάσαμε την αυτοπεποίθηση μας και μπήκαμε στις ειδικές της Παρασκευής με πεσμένη ψυχολογία.»

Χθες έκανε 6 ειδικές διαδρομές και 103 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Σήμερα ο αγώνας θα είναι αρκετά πιο δύσκολος. Στο πρώτο σκέλος βρίσκεται στην 29η θέση της γενικής κατάταξης. Σήμερα ο αγώνας περιλαμβάνει οκτώ ειδικές με 150 αγωνιστικά χιλιόμετρα.