Αυξημένες οι ταξινομήσεις των Ι.Χ τον Ιούλιο

Αυξημένες οι ταξινομήσεις των Ι.Χ τον Ιούλιο
Ενημερώθηκε: 08/08/16 - 21:15

Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων σε εταιρίες ενοικιάσεων αλλά και οι καλύτερες τιμές στα μικρής και μεσαίας κατηγορίας Ι.Χ , έσωσαν το γόητρο της αγοράς του συνδέσμου εισαγωγών. Αφού πέρασαν ένα μήνα δύσκολο μετά την κατάργηση του ευεργετικού μέτρου με την απόσυρση, η αγορά τον Ιούλιο ανάσανε.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Ιούλιο 2016 υπήρξαν αισθητά αυξημένες κατά +29,1% ως προς το μήνα Ιούλιο 2015.

Συνολικά, στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +12,1% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Η αύξηση στις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών κατά τον περασμένο μήνα οφείλεται κυρίως στις καλύτερες τιμές των αυτοκινήτων, που προέκυψαν από την 1η Ιουνίου 2016, ως αποτέλεσμα του νέου φορολογικού συστήματος που καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικά τα καινούργια αυτοκίνητα μικρής και μεσαίας αξίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΑΑ, η πρόοδος στις ταξινομήσεις από τις αρχές του έτους αιτιάζεται στις αυξημένες πωλήσεις προς επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων.

Αν δούμε τα στατιστικά στοιχεία, η αγορά βρίσκεται -69,8% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο της δεκαετίας 2000-2009.

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται ελαφρά μείωση (-3,5%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τέλος, στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις από τις αρχές του έτους παρουσιάζουν αύξηση κατά +12,7% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2015.