Δεν θα αγωνιστεί ο Γκροζάν στο Άμπου Ντάμπι

Δεν θα αγωνιστεί ο Γκροζάν στο Άμπου Ντάμπι
Ενημερώθηκε: 06/12/20 - 14:56

Ο Ρομέν Γκροζάν θα χάσει το Grand Prix του Αμπού Ντάμπι που ολοκληρώνει τη σεζόν της F1, με τον Γάλλο να πετάει στην Ελβετία για να συνεχίσει την ανάρρωσή του από τους τραυματισμούς που υπέστη, στο  φοβερό ατύχημα στο GP του Μπαχρέιν της περασμένης εβδομάδας.

Αναγκασμένος να απουσιάσει από το GP του Σακχίρ, ο 34χρονος Γάλλος ήλπιζε να επιστρέψει στο Αμπού Ντάμπι στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο Γκροζάν  κατάφερε να βγει ζωντανός από το τρομερό ατύχημα την περασμένη εβδομάδα, παρά το ότι το αυτοκίνητό του είχε χωριστεί στα δύο και ξέσπασε φωτιά. Υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο πίσω μέρος των χεριών του, για τα οποία θα συνεχίσει να λαμβάνει θεραπεία στην Ελβετία, όπως δήλωσε σήμερα η ομάδα του Haas.

«Λυπάμαι πολύ που δεν θα μπορέσω να κάνω τον τελευταίο αγώνα στο Αμπού Ντάμπι και να είμαι με την ομάδα εκεί», ανέφερε ο Γκροζάν.

«Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε με τον γιατρό να ανακάμψουμε και να φτιάξουμε το χέρι μου, αλλά ο κίνδυνος στους αγώνες είναι πολύ μεγάλος για την ανάρρωση και την υγεία μου», είπε.  

«Είναι μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις της ζωής μου, αλλά είναι προφανώς μία από τις σοφότερες.»

Ο Γκροζάν είναι με την Haas από το ντεμπούτο της αμερικανικής ομάδας F1 σεζόν το 2016. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Κέβιν Μάγκνουσεν  θα αποχωρήσουν, με την Haas να πηγαίνει σε μια ολοκαίνουργια σύνθεση με τον Μικ Σουμάχερ, γιο του επτά φορές πρωταθλητή Μίκαελ, και τον Νικίτα Μαζέπιν, γιο ενός Ρώσου δισεκατομμυριούχου.

Η Mercedes ανακοίνωσε χθες, ότι θα είναι ανοιχτή για να διοργανωθεί ένας αποχαιρετιστήριος αγώνας για τον Γκροζάν εάν ο Γάλλος δεν μπορούσε να επιστρέψει στο Αμπού Ντάμπι.

Ο Γκροζάν είπε ότι αν δεν μπορούσε να αγωνιστεί στο Αμπού Ντάμπι, θα προσπαθούσε να οργανώσει ένα ιδιωτικό  αγώνα τον Ιανουάριο, ώστε να μπορεί να αποχαιρετήσει τη F1 με τον κατάλληλο τρόπο.