Πρωταθλητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC) ο Alexey Lukyanuk

 
Πρωταθλητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC) ο Alexey Lukyanuk

Ενημερώθηκε: 04/12/20 - 00:36

Στα Κανάρια νησιά ολοκληρώθηκε στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2020 το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC). Μετά από 5 αγώνες και αμέτρητες στιγμές δράσης σε άσφαλτο και χώμα, πρωταθλητής Ευρώπης για το 2020 με την υποστήριξη της SEAJETS, αναδείχτηκε ο Ρώσος Alexey Lukyanuk που αγωνίστηκε με Citroen C3 R5 και συγκέντρωσε 121 βαθμούς.

Η SEAJETS, η εταιρεία με το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων στον κόσμο, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στήριξε τον ταχύτερο οδηγό και κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο (δύο φορές με τον Alexey Lukyanuk και μία με τον Chris Ingram), δίνοντας ελληνικό χρώμα στον πρωταθλητή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι(ERC).

O Μάριος Ηλιόπουλος, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της SΕΑJETS, συμμετέχει και ο ίδιος ενεργά στους αγώνες. Έχει κατακτήσει 11 φορές το πρωτάθλημα Ελλάδος στους αγώνες Αναβάσεων και πίστας. Ως πρόεδρος του συνδέσμου οδηγών αγώνων αυτοκινήτου) δήλωσε:

«Σε μία ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας, επιλέξαμε να παραμείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και να υποστηρίξουμε και φέτος κορυφαίους θεσμούς και αθλητές. Είμαστε υπερήφανοι που η Ελληνική σημαία κυματίζει δίπλα στον πρωταθλητή Ευρώπης. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό που η SEAJETS αποτελεί κομμάτι της επιτυχίας του πρωταθλητή Ευρώπης Alexey Lukyanuk. Στόχος μας είναι η ελληνική σημαία να βρίσκεται πάντα στο πρώτο σκαλοπάτι της Ευρώπης σε όλα τα επίπεδα».