Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά τον Αύγουστο 2018

Μεγάλη η αύξηση ταξινομήσεων καινούργιων αυτοκινήτων τον Αύγουστο του 2018
Ενημερώθηκε: 11/09/18 - 23:04

Μπορεί ο Αύγουστος να έχει καθιερωθεί ως μήνας διακοπών. Ως μήνας που για μια οικογένεια τα έξοδα είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Οι μεγαλουπόλεις νεκρώνουν και η κίνηση στους δρόμους είναι ανθρώπινη.

Ωστόσο τα στοιχεία που έδωσε ο ΣΕΑΑ  (με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) δείχνουν ότι οι πωλήσεις των αυτοκινήτων μέσα σ αυτόν τον νεκρό μήνα αυξήθηκαν κατά +50,3% ως προς το μήνα Αύγουστο 2017. Δηλαδή κάποιοι διάλεξαν τον μήνα Αύγουστο για να κάνουν τις αγορές των καινούργιων αυτοκινήτων τους. Αλλά γι αυτό υπάρχει μια λογική εξήγηση.

Η μεγάλη αύξηση ταξινομήσεων του περασμένου Αυγούστου έχει έκτακτο χαρακτήρα, αφενός γιατί προστέθηκαν εκκρεμείς ταξινομήσεις του Ιουλίου και αφετέρου, κυρίως, γιατί η έλευση κοινοτικής νόρμας από 1/9/2018 προέτρεψε τους διανομείς να επιταχύνουν πωλήσεις που θα υλοποιούνταν στη συνέχεια. 

Συνολικά, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2018 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +23,9% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται μικρή αύξηση (+1,1%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις σημείωσαν αύξηση +21,9% ως προς το 2017.

"