Δημοτικές εκλογές 2019: Με αιχμές κατά Μπουτάρη αποσύρει την υποψηφιότητά της η Καλυψώ Γούλα

Δημοτικές εκλογές 2019: Με αιχμές κατά Μπουτάρη αποσύρει την υποψηφιότητά της η Καλυψώ Γούλα
Ενημερώθηκε: 18/01/19 - 11:29

Δημοτικές εκλογές 2019: Την υποψηφιότητά της από τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, ως επικεφαλής της παράταξης "Πρωτοβουλία", αποσύρει η Καλυψώ Γούλα, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου. Παράλληλα, με ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί πως παραιτείται από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και από δημοτική σύμβουλος στον κεντρικό δήμο. 

    Η κ. Γούλα, αναφέρεται στο αποτέλεσμα των ενδοπαραταξιακών εκλογών που την ανέδειξε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πρωτοβουλία" και τονίζει πως "ορισμένοι άνθρωποι με τους οποίους συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα για την πόλη μας, μη αποδεχόμενοι τη νομιμότητα και το αποτέλεσμα που προέκυψε με τη συμμετοχή του 80% του εκλογικού σώματος, κατέλυσαν κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικότητας, αυτονόητων βασικών αρχών της παράταξής μας. Και στη συνέχεια επέλεξαν να υπονομεύσουν την πορεία της παράταξης προς τις εκλογές διαπραγματευόμενοι πίσω από κλειστές πόρτες το προσωπικό τους μέλλον".

    Προσθέτει, πως "ο αξιακός μου κώδικας, η προσωπική μου διαδρομή και η αξιοπρέπειά μου με αναγκάζουν να αποσύρω την υποψηφιότητά μου με την "Πρωτοβουλία" και ταυτόχρονα να υποβάλω την παραίτησή μου τόσο από τη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, όσο και από αυτήν της δημοτικής συμβούλου".

Οι δηλώσεις Μπουτάρη μετά τη συνάντηση με τον Σπύρο Βούγια  και τις ευχές του δημάρχου στον δεύτερο   θεωρήθηκαν από την Καλυψώ Γιούλα ως άδειασμα της υποψηφιότητάς της.  «Εύχομαι καλή επιτυχία και διψήφια νούμερα για να είναι στην πρώτη δυάδα και να διεκδικήσει τη δημαρχία. Αυτός πρέπει να 'ναι ο στόχος του Σπύρου Η Καλυψώ Γούλα με τον Σπύρο Βούγια μπορούν να βρουν κοινά σημεία συνεργασίας εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου στην Πρωτοβουλία.